!
20210831 Andrew Eudy.jpg
31 augustus 2021

BAL krijgt klop in Mechelen

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST – Basketbal Academie Limburg was dinsdagavond te gast bij Kangoeroes Basket Mechelen, dat afgelopen zaterdag al wist te winnen van Zorg en Zekerheid Leiden. Ook de Limburgers verlieten de Winketkaai met een nederlaag: 89-64.

In het eerste kwart wist BAL, dat zonder de zieke Marijan Obad en de geblesseerden Sander Hollanders en Joost Bijl aantrad, de Mechelse formatie goed te volgen. Tegen het einde van het eerste kwart was het verschil slechts 4 punten. De laatste score van het kwart was een driepunter voor Kangoeroes Basket Mechelen en was meteen de aanzet voor een 17-0 run. Pas na zeven minuten in het tweede kwart kwam Basketbal Academie Limburg van die 15 punten af. Bij rust was de marge opgelopen naar 19 punten: 44-25.

Na de pauze waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. Het verschil liep slechts twee puntjes op: 67-46. In het laatste kwart moest de ploeg van Radenko Varagic, die de jongere spelers ook veel speeltijd toebedeelde, een veer laten. Kangoeroes Basket Mechelen stoomde door naar een 81-52 tussenstand. Uiteindelijk werd het een 89-64 overwinning voor de Belgische formatie.

Chris Hudson was met 19 punten topscorer voor Basketbal Academie Limburg. Op de archieffoto van Tessa van Gameren is Andrew Eudy te zien.