!
NEIL DBL.jpg
15 juni 2020

BAL legt talent Neil Masnic voor twee seizoenen vast

WEERT, 15 juni 2020 - Vanaf het nieuwe seizoen zal de 2.06 meter lange Neil Masnic uitkomen voor het eerste herenteam van Basketbal Academie Limburg, De 20-jarige Masnic komt uit Duitsland en heeft Bosnische roots.

Masnic speelde de afgelopen jaren in verschillende Duitse competities en volgde in 2018/2019 het Prep Programma aan de Knox School, Long Island in New York. Afgelopen seizoen speelde de forward in de Duitse ProB competitie voor EWE Baskets Oldenburg.

“Neil is een getalenteerde speler”, geeft coach Radenko Varagic te kennen. “Hij is goed opgeleid, lang en een goede shooter. Hij kan op positie 3 en 4 spelen, wat ons zal helpen bij de rotatie. Ik kijk er naar uit om met hem te gaan werken.”

“Ik heb voor BAL gekozen omdat ik van mening ben dat het voor mij een belangrijke stap is om me te ontwikkelen tot een professionele basketbalspeler en te groeien als persoon”, reageert Masnic desgevraagd. “BAL richt zich op het ontwikkelen van jonge, getalenteerde spelers, wat mij erg aanspreekt. Ik kijk uit naar het komende seizoen!"

Naast basketballen bij BAL zal Neil ook gaan studeren aan de Universiteit in Maastricht.