!
20200619 Jef de Vries.jpg
19 juni 2020

BAL strikt Jef de Vries

WEERT, 19 juni 2020 - In de aanloop naar het nieuwe seizoen krijgt het team van Basketbal Academie Limburg steeds meer vorm. Een aantal spelers met een doorlopend contract waren al bekend en de eerste aanwinsten druppelen binnen. Een van de nieuwe gezichten in het team van Radenko Varagic voor het nieuwe seizoen is het Groningse talent Jef de Vries.

De Vries, die een contract voor twee seizoenen tekende, maakt de overstap van Donar naar Basketbal Academie Limburg. De 20-jarige guard maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Dutch Basketball League. Negen keer kwam hij uit voor Donar, dat de competitie afsloot met een tweede plaats. Daarvoor doorliep hij de hele jeugdopleiding in Groningen. Ook speelde hij in het seizoen 2017-2018 nog een jaartje in de jeugd van het Duitse BG Göttingen.

Jef de Vries kwam op de radar van de coaching staff van BAL na een goed seizoen in de Dutch Talent League. Coach Varagic: “Jef is een speler die gebruik maakt van zijn basketbal intelligentie en op die manier voor zichzelf en de spelers om hem heen mooie dingen creëert. Daarnaast kan hij terugvallen op een betrouwbaar schot. Jef komt uit een basketbalfamilie, daardoor is het basketbal hem met de paplepel ingegoten. Dit zie je ook terug in de volwassen manier waarop hij zijn spel speelt.”

Jef de Vries is zelf ook blij om naar Weert te komen: “Ik ben erg blij met de overstap naar BAL. Ik denk dat Weert de juiste plek is om mij verder te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om met de spelers en de coaching staf te gaan werken.”