!
20191214 Reinder Brandsma.JPG
2 juni 2020

Basketbal in Friesland op de kaart zetten

LEEUWARDEN, 2 juni 2020 - Een bijzonder seizoen met een vroegtijdig einde van de competitie, maar met een prachtig slotakkoord in Friesland. De versoepeling van de corona maatregelen stelt HBV Hornets uit Hurdegaryp in staat om in de buitenlucht te sporten. Terug naar waar basketbal groot is geworden, in de buitenlucht.

Op woensdag 3 juni tussen 18:00 en 19:45 uur wordt dit kracht bijgezet door een heuse ‘open air’ basketbal clinic van Reinder Brandsma (Aris Leeuwarden) en tevens ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Hij gaat met een grote groep enthousiaste jeugdige basketballers aan de slag. De clinic wordt verzorgd op het basketbalcourt te Tytsjerk, gesitueerd op de sportvelden van Tytsjerk.

Deze clinic wordt mede mogelijk gemaakt door WE Here Fryslan en Aris Leeuwarden. Zij spannen zich in om samen met de Friese verenigingen basketbal op de kaart te zetten. Rond 18:45 uur wordt dit bekrachtigd met het plaatsen van een handtekening van de HBV Hornets onder de deelname aan WE Here Fryslan.