!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg
11 maart 2020

DBL schrapt komend weekend twee wedstrijden

ALMERE, 11 maart 2020 - In vervolg op recente uitspraken van het RIVM en op advies van NOC*NSF, de NBB en de provincie Noord-Brabant, heeft de Dutch Basketball League besloten alle thuis- en uitwedstrijden van Basketbal Academie Limburg en Heroes Den Bosch tot nader order af te gelasten.

Dit betekent dat komend weekend de wedstrijden Den Helder Suns – Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden – Basketbal Academie Limburg komen te vervallen. Vooralsnog zullen de andere DBL-wedstrijden komend weekend gewoon doorgang vinden.

De DBL houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. Zodra er veranderingen plaatsvinden, zal dit worden gecommuniceerd. Houd daarom onze website in de gaten.

Gezien de door de autoriteiten voor Noord-Brabant aangegeven mogelijk ontwrichtende ernst van de situatie, volgt de DBL de oproep van de veiligheidsregio’s om alle evenementen - waaronder sportwedstrijden - tot en met komend weekend af te gelasten.

"Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dit is een belangrijke doelstelling die NOC*NSF van harte ondersteunt", zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van de sportkoepel.

De eventuele gevolgen die het niet spelen van de wedstrijden hebben op de competitie zullen in een later stadium worden gecommuniceerd.