!
20200123-20200123-RobertVerboon-2322 Henk Norel.jpg
25 januari 2020

Den Bosch met Norel te sterk voor Apollo

Door Bryant Abath

Met een voor Heroes Den Bosch debuterende Henk Norel werd in Amsterdam Apollo met 67-90 verslagen. De Bosschenaren scoorden zowel in de eerste als tweede helft precies 45 punten. Halverwege de wedstrijd was er al een duidelijk verschil van 29-45. Voor Apollo kwam alleen Xavier Cannefax met 24 punten in de dubbele cijfers. Aan de kant van Den Bosch waren dat maar liefst vijf spelers, met tien punten voor Norel in nog geen tien minuten speeltijd.

Beide teams starten aanvallend vrij onzeker. Apollo slaat in de eerste drie minuten als eerste toe met een lay-up van Mladen Vitkovic en een driepunter van Dexter Hope. Heroes komt dan beter in de wedstrijd, voornamelijk dankzij Elijah Wilson met diverse driepunters en vrije worpen. De bezoekers nemen daarin het voortouw, waarin ook Henk Norel zijn debuut maakt in de DBL met een sky-hook en twee vrije worpen. In de buzzer bepaalt Seger Bonifant met een driepunter het eerste kwart op 13-24.

Apollo begint het tweede kwart sterk met een and-1 van Matthew van Tongeren en de drive van Xavier Cannefax. Het verschil is even vijf punten, maar Den Bosch loopt voornamelijk vanaf de vrije worp lijn verder uit naar een grotere voorsprong. Apollo brengt er niet veel meer dan Cannefax er tegenover, waarna Thomas van der Mars de ruststand op 29-45 bepaalt.

Na rust gaat Heroes er vanaf de driepuntslijn vandoor. Wilson is meerdere malen trefzeker en ook Elijah Clarance vergroot de voorsprong vanaf deze positie. Apollo vindt geen andere spelers dan alleen Cannefax. Heroes Den Bosch zet met haar collectief het verschil op 49-74 na het derde kwart als ook Henry Caruso trefzeker is.

Groter wordt het verschil niet in het laatste kwart. Beide teams gaan om en om met de aanvallen om. Heroes heeft met Norel en Van der Mars een sterk centerduo in huis dat gaandeweg de wedstrijd het verschil maakt. Apollo snoept nog met een sterk spelende Onne de Moes iets van de grote achterstand af, maar verder dan 67-90 komen de Amsterdammers niet, waardoor Heroes Den Bosch de derde plek in de DBL verstevigt.