!
20200624 Moreton.jpg
24 juni 2020

Donar contracteert Will Moreton

GRONINGEN, 24 juni 2020 – Donar heeft de achtste speler voor komend seizoen vastgelegd. Het betreft de 1.98 meter lange forward Will Moreton. De Amerikaan start zijn overzeese avontuur in Groningen en heeft de ambitie om een hoede professionele speler te worden.

Na zijn high school bezocht Moreton (geboren op 5 december 1997) Stonehill College (regio Boston), een NCAA division II college in de Northeast-10 conference. Afgelopen seizoen werd hij uitgeroepen tot player of the year in deze competitie. Hij is tevens de all-time topscorer van zijn college.

Moreton is een veelzijdige speler op de outside posities. De linkshandige schutter (ca 40% driepunters) heeft een sterke drive naar de basket. Ook is hij een goede verdediger met snelle handen. De statistieken in zijn senior jaar waren 15.22 punten, 6.96 rebounds en 2.36 assists per wedstrijd.

Coach Ivan Rudež zegt over Moreton: “Will is een talent met grote ambities. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, op de guard positie en als wing speler. Natuurlijk zal hij moeten wennen aan de intensiteit op hoog niveau, maar daar gaan we met hem aan werken en hem zo snel mogelijk klaarstomen voor Donar.”

Moreton is enorm gemotiveerd om naar Groningen te komen. “Het is voor mij altijd een droom geweest om professioneel te gaan spelen en om me aan te sluiten bij een team met zo’n grote historie. Het is voor mij een eer om voor Donar te gaan spelen.”

De selectie van Donar bestaat nu uit Shane Hammink, Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonte Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi en Will Moreton.