!
20200414 Willem Brandwijk.jpg
7 juli 2020

Donar trekt Brandwijk aan

GRONINGEN, 7 juli 2020 - Willem Brandwijk heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Donar. De 24-jarige power forward van 2.05 meter komt over van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam waar hij afgelopen seizoen speelde.

Brandwijk is geboren in Voorburg en speelde tot zijn zestiende jaar in Nederland bij Voorburg en Rijswijk. Daarna vertrok hij naar Amerika en ging naar highschool in New Hampshire. Vervolgens genoot hij zijn opleiding bij Siena (New York) en Indiana University in Pennsylvania. In de zomer van 2019 keerde hij terug naar Nederland en ging spelen in Rotterdam. Brandwijk was afgelopen seizoen gemiddeld goed voor 7.4 punten en 7.7 rebounds.

Brandwijk is een atletische speler op de 4-positie en is zelf erg blij met zijn contract bij Donar. “Donar is de meest professionele club in Nederland en ik voel me vereerd om in Groningen te kunnen gaan spelen. Met het Nederlands team speelde ik in MartiniPlaza en heb toen zelf ervaren wat zo’n geweldige sfeer met een speler doet.”

Coach Ivan Rudež zegt over Willem Brandwijk: “Hij is een jong Nederlands talent met een enorme inzet en werklust. Hij brengt energie en reboundkracht. Bij Donar kan hij zich verder ontwikkelen en verbeteren, we zijn blij dat hij er bij is.”

De selectie van Donar bestaat nu uit Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonté Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi, Will Moreton, Sheyi Adetunji, Damjan Rudež en Willem Brandwijk.