!
20200622 JD van Gerrie small.jpg
22 juni 2020

Dourisseau en Donar gaan uit elkaar

GRONINGEN, 22 juni 2020 - Na gesprekken tussen de technische staf van Donar en Jason Dourisseau is besloten dat hij geen deel meer zal uitmaken van de selectie van het komende seizoen. Daarmee kan met recht gesproken worden van het einde van een tijdperk.

Dat tijdperk begon in het seizoen 2009-2010, toen Dourisseau in het vizier kwam van Donar en hij de overstap maakte van het IJslandse Reykjavik. Hij maakte in Groningen direct indruk met z’n atletische en energieke spel en zeker ook doordat hij verdedigen niet beschouwde als iets ‘wat erbij hoort’ maar als iets waar je als speler voldoening uit kunt halen.

JD werd een vaste waarde bij Donar. Vocaal was hij misschien niet de meest dominante, maar leading by example was hem op het lijf geschreven. Zijn werkethiek was voor iedereen een voorbeeld en dat sloeg aan bij het Groningse publiek. Hij werd in hun armen gesloten en die liefde kwam zeker van twee kanten. In 2014 werd hij zelfs beloond met een ‘eigen’ tribune na een zeer succesvol seizoen.

Dourisseau ging z’n geluk beproeven in Duitsland, bij ’s Oliver Würzburg. Hoewel hij promoveerde met zijn team naar de Bundesliga, koos hij toch voor terugkeer op het oude nest.

De band met Groningen werd alleen maar sterker toen JD daar zijn liefde vond. Inmiddels woont hij met vrouw en kinderen in Harkstede.

In de laatste jaren was Dourisseau minder dominant, maar zeker nog van grote waarde. Nu, op 36-jarige leeftijd, is hij de meest succesvolle Donar-speler ooit (5x landstitel, 4x bekerwinnaar, 2x Supercup). Hij speelde ca. 630 officiële duels en 85 oefenwedstrijden voor Donar en is ook daarmee recordhouder. Dat betekent ook dat in al die tijd tegen de 2 miljoen keer voor hem gejuicht en geapplaudisseerd is!

Verder werd hij gekozen tot Most Valuable Player (2011-2012), tot Defensive player of the year (2012-2013 en 2013-2014) en mocht hij zijn opwachting maken in het All Star team (2010-2011) en het All Defense team (2013-2014 en 2016-2017). Een indrukwekkende erelijst.

Donar is Dourisseau buitengewoon dankbaar voor zijn enorme bijdrage aan het Groningse basketbal en wenst hem alle goeds bij wat hij in de toekomst gaat doen. Vanzelfsprekend wordt een passend afscheid van JD georganiseerd.