!
Brussen zet een block.JPG
28 november 2019

Feyenoord komt met de schrik vrij

Door Wop van Eis

DEN HELDER, 28 november 2019 - Den Helder Suns had een goede kans om de verrassende winst te pakken. In de laatste minuut ging een voorsprong van 67-62 nog verloren. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord kwam op gelijke hoogte en pakte in de verlenging alsnog de zege: 72-79.

De Suns probeerden de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen de huidige nummer twee uit Rotterdam, die overigens zonder de zieke Jeroen van der List (ex-Den Helder) aantraden, maar moesten toegeven in de laatste seconden van de reguliere speeltijd toen Coen Stolk namens de bezoekers een verlenging uit het vuur sleepte.

Dat de teams deze wedstrijd aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit de 11-11 stand na het eerste kwart. Er werd van beide kanten flink verdedigd. In kwart twee, en dus bij rust, was het verschil nog steeds miniem, echter in het voordeel van Feyenoord Rotterdam: 25-26. Na de thee weten de bezoeker heel even afstand te nemen van de Suns (33-42), maar de Helderse basketballers komen goed terug door scores van Boyd van der Vuurst de Vries en Michael Miller.

In het vierde en laatste kwart zijn het de Suns die afstand nemen. Met een 14-0 run is het 62-51 als Van der Vuurst de Vries er een driepunter in schiet. Op dat moment is er nog vijf minuten te spelen. Feyenoord knokt zich terug aan de hand van Keyshawn Woods tot 66-62. Met nog 23 seconden op de klok mag Nino Gorissen aanleggen voor twee vrije worpen. Als hij er een verzilvert, kan met vijf punten voorsprong de winst Den Helder bijna niet meer ontgaan. Quentin Snijder brengt de Rottendammers met een driepunter op twee punten: 67-65. Als Miller in de hectische slotfase balverlies lijdt namens de Suns, is het Stolk die vijf seconden voor het einde het duel in evenwicht brengt: 67-67. Dit is ook de eindstand.

Een verlenging is alles wat rest in wat een ‘stuntje’ van de Den Helder Suns had moeten worden. Bij 70-72 komen de Suns op achterstand en komen de aanslag op de overwinning niet meer te boven. Met nog ruim twee minuten in de verlenging zijn twee benutte vrije worpen het laatste wapenfeit van Den Helder en gaan de bezoekers met een vervroegd Sinterklaascadeau in de bus (de wedstrijd zou aanvankelijk op 5 december gespeeld worden) terug naar Rotterdam.