!
20191003-20191003-RobertVerboon-9363.jpg
4 oktober 2019

Heroes Den Bosch slaat snel toe

Door Rob de Keijzer

DEN BOSCH, 3 oktober 2019 - Heroes Den Bosch heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Den Helder Suns werd in het eerste kwart op achterstand gezet, maar hield daarna lang gelijke tred met de Bosschenaren. In het laatste kwart liep Heroes verder weg: 94-69.

Scorend begon het eerste kwart aan beide zijden heel stroef. Den Helder mocht een keer of zes aanleggen waar Heroes Den Bosch pogingen van Thomas van der Mars (wederom goed voor een double double), Seger Bonifant en Elijah Wilson zag stranden. Pas na drie minuten spelen kwam via Thibault Vanderhaegen de eerste score op het bord, 0-2. Een minuutje later vond Nathan Krill het wel welletjes en tekende hij eigenhandig voor zeven punten op rij. De eerste via een dunk over de achterlijn, zijn tweede was een verdwaalde alley-oop over Vanderhaegen heen en even later rondde hij zijn eerste kennismaking met het Bossche publiek af met een loepzuivere driepunter voor 7-2. Vanderhaegen deed voor Den Helder Suns wat terug (7-4), maar een vrije worp en een driepunter later van Krill betekenden een 11-4 voorsprong voor de Bossche ploeg. Het gaatje was geslagen en ondanks verwoede pogingen van Vanderhaegen en Michael Miller bleef dat intact tot het einde van het eerste kwart: 19-11.

Yarick Brussen opende het tweede kwart met vier punten op rij, maar Van der Mars en Elijah Clarance brachten de marge weer naar acht punten. Na drie minuten spelen liep Jessey Voorn tegen een ongelukkige onsportieve fout aan en was het Nino Gorissen die Den Helder Suns op vijf punten van Heroes Den Bosch bracht. De sterk spelende Krill bracht weer wat lucht, waarna Heroes Den Bosch via o.a. een blok van Van der Mars en een fastbreak van Bonifant uitliep naar 32-18. Krill en Van der Mars brachten de voorsprong naar 37-18, maar het slotakkoord van dit kwart lag bij Den Helder Suns. Boyd van der Vuurst de Vries begon het netje te vinden en ook Vanderhaegen deed nog een keer de spreekwoordelijke duit in het zakje. Met 43-31 konden beide teams de kleedkamer opzoeken.

Den Helder Suns begon het derde kwart met een ijzersterk blok van Vanderhaegen en aansluitend liet Van der Vuurst de Vries een driepunter noteren. Heroes Den Bosch was steeds in staat om een gaatje te slaan, maar ook in dit kwart wisten de Heldenaren de Heroes redelijk bij te houden. De kwartstand van 25-25 was dan ook een logisch gevolg. Halfweg het kwart liet Krill al zijn 18e punt van de wedstrijd noteren en was het verschil tussen beide ploegen 15 punten. Van der Mars liet nog maar eens zien dat hij het hookshotje tot in perfectie beheerst: 62-49 en 64-49. Via een driepunter van Norbert Thelissen liep Heroes Den Bosch zelfs naar 67-49, maar onder aanvoering van Josh Williams wist Den Helder Suns toch aan het eind van dit kwart de marge weer op 12 te houden.

Thelissen begon aan het slotakkoord met een fade away jumpertje, waarna Elijah Clarance met een one-handed dunk de stand naar 72-56 bracht. Het verschil tussen de ploegen werd dit kwart langzaamaan groter, maar Den Helder Suns liet zich nog steeds niet wegspelen en kon nog redelijk volgen. Beetje bij beetje sloop Heroes weg bij Den Helder en met name de driepunters van Krill en Wilson deden Den Helder dit kwart de das om. Miller en Van der Vuurst de Vries deden nog wel wat terug, maar het was Clarance die met een spetterende dunk de wedstrijd bepaalde op 94-69.