!
20200109 Clarence.jpg
9 januari 2020

Heroes wijst Feyenoord terug

Door Rob de Keijzer

DEN BOSCH, 9 januari 2020 - Na Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook Heroes Den Bosch, met Henk Norel al op de bank en in de warming-up, de zege gepakt tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De Bosschenaren sloegen in het tweede kwart een gaatje en dat konden de Rotterdammers aanvankelijk net niet dichten. Daarna nam Heroes in het laatste kwart wat meer afstand. Uiteindelijk werd het 98-86.

Het is Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball dat het best uit de startblokken komt. Binnen een paar minuten leiden de Rotterdammers met 2-8 en kan Heroes Den Bosch al meteen aan een inhaalrace beginnen. Dat doet het dan ook voortvarend en via een 9-0 run staat het halverwege het eerste kwart 11-8 voor de thuisploeg. Nathan Krill scoort met een fade away jumper en Henry Caruso gooit de eerste van in totaal 14 driepunters voor Heroes in het netje. Bij Feyenoord zijn het, net zoals in de voorgaande wedstijden, Keyshawn Woods en Quentin Snider die de punten aaneenrijgen. Woods zal topscorer worden van de wedstrijd met 30 punten en ook Snider neemt met 23 punten een groot gedeelte van de score van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord op zich. Nadat Krill en Elijah Wilson ook een driepunter hebben laten noteren aan het eind van het eerste kwart, is het verschil opgelopen naar zeven punten in Bosch voordeel: 22-15. Feyenoord herpakt zich weer sterk en komt terug tot 22-20, waarna Elijah Clarence met een monsterdunk de eindstand van het kwart bepaalt op 24-20.

In het tweede kwart eenzelfde spelbeeld. Heroes Den Bosch blijft de voorsprong behouden, loopt soms wat weg bij de tegenstander, maar elke keer is het Zeeuw & Zeeuw Feyenoord dat toch weer bijna langszij komt. Clarance dunkt nog een keer via de baseline de bal binnen en als Boy van Vliet, op aangeven van Norbert Thelissen, 36-25 laat aantekenen is dat ook meteen de grootste voorsprong voor Heroes Den Bosch deze eerste helft. Feyenoord komt via onder meer Snider weer terug tot 38-32, maar veel kleiner zal het gaatje niet meer worden dit kwart. Clarance besluit dit kwart met een no-look pass op Thomas van der Mars, die daardoor de ruststand op 48-41 kan bepalen.

Na de rust is het Feyenoord dat weer het sterkste start. Via Snider en Mack Bruining komt de ploeg van Toon van Helfteren sterk terug tot 50-48, maar net dat laatste zetje komt er ook deze keer niet. Met een 12-3 run loopt Heroes Den Bosch weer snel weg naar 62-51 en creëert zo een marge die men zal behouden tot het eind van het kwart. Halverwege het kwart is het Henry Caruso die Heroes Den Bosch naar 69-57 brengt. Feyenoord blijft redelijk in het spoor en laat het gaatje nooit groter worden dan 8 à 9 punten. Woods bepaalt uiteindelijk de stand na drie kwarten op 81-71.

Het laatste kwart is het kwart met de laagste score deze avond. Na 24-20, 24-21 en 33-30 valt de 17-15 een beetje uit de toon deze avond. Beide ploegen speelden fysiek heel sterk dit kwart en deden zeker niet voor elkaar onder. Om en om scores van beide ploegen betekende niet veel verschil in marge wat betreft de stand, maar vanaf halfweg het kwart was het Heroes Den Bosch dat scorend toch iets sterker was. Onder aanvoering van Clarance en door middel van zes vrije worpen op rij liep de ploeg van Jean Marc Jaumin uit naar een 98-80 voorsprong en was de wedstrijd, met nog iets meer dan een minuut op de klok, gespeeld. Het slot was voor Feyenoord en dan met name voor Woods. Hij zorgde ervoor dat de eindstand van 98-86 op het bord kwam.