!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg
6 mei 2021

Het schema van de play-offs

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST – Dit weekend wordt een start gemaakt met de play-offs. Het schema is zo opgesteld dat er voor het einde van de maand een kampioen uit de bus rolt.

De eerste ronde bestaat uit een tweeluik. De laagst geklasseerde ploegen beginnen zaterdag 8 mei met een thuiswedstrijd. Op 11 mei zijn de terugwedstrijden in de locaties van de vier hoogst geklasseerde formaties. In de afzonderlijke wedstrijden is een gelijk spel mogelijk. Mochten beide ploegen na twee duels hetzelfde doelsaldo hebben, dan wordt er verlengd.

Op zaterdag 15 mei beginnen de halve finales. De winnaar van Zorg en Zekerheid Leiden en Basketbal Academie Limburg neemt het op tegen de winnaar van de reeks tussen Landstede Hammers en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. In de onderste helft gaat de strijd tussen de winnaar van Heroes Den Bosch versus Yoast United en de winnaar van Donar en Den Helder Suns.

Deze halve finales zijn een best of three, waarbij de hoogst geklasseerde ploeg thuisvoordeel heeft. Na 15 mei wordt er ook nog gespeeld op dinsdag 18 mei en zo nodig op donderdag 20 mei.

De finale gaat van start op zaterdag 22 mei, met uiteraard weer thuisvoordeel voor de hoogst geklasseerde formatie. Deze eindstrijd wordt in een best of five afgewerkt. De andere speeldagen zijn dinsdag 25 mei, donderdag 27 mei, zaterdag 29 mei (indien nodig) en zondag 30 mei (indien nodig).