!
20200111 Sander Hollanders small.jpg
11 januari 2020

Hollanders tekent voor 2,5 jaar bij BAL

WEERT, 11 januari 2020 – Basketbal Academie Limburg legt talent Sander Hollanders (18 jaar) voor langere tijd vast en bouwt daarmee verder aan een succesvol team voor de toekomst.

Het seizoen is nog maar halverwege maar BAL heeft zich nu al verzekerd van de basketbalkunsten van rasschutter Sander Hollanders. Een belangrijke stap voor BAL, dat in het verleden vaak talenten al na een jaar zag vertrekken naar concurrerende teams. Voorzitter Jeroen van Veen: “Wij zijn blij met de keuze van Sander voor BAL. Ondanks onze beperkte financiële basis heeft Sander bewust gekozen voor een meerjarige overeenkomst. Sander is voor onze jeugd een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die de Basketbal Academie Limburg biedt aan talentvolle jeugd.”

Sander begon zijn basketbalcarrière op 10-jarige leeftijd bij BC Titans in Kerkrade. Op zijn dertiende heeft hij de overstap naar Basketbal Academie Limburg gemaakt. Op 10 oktober 2017 maakte Sander, een kleine maand na zijn zestiende verjaardag, al zijn DBL debuut in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch.

In zijn eerste seizoen in de hoofdmacht zou hij in totaal 21 minuten spelen, verdeeld over 6 wedstrijden, en daarin 4 punten maken. Vorig seizoen werd zijn inbreng al wat groter. In 14 wedstrijden kwam hij in totaal 121 minuten op het parket. In de uitwedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden op 21 januari 2019 kwam hij voor het eerst in de dubbele cijfers met 11 punten. In totaal kwam zijn productie in dat seizoen op 42 punten.

Dit seizoen is Sander een vaste basisspeler binnen het team van Radenko Varagic. In gemiddeld 17 minuten per wedstrijd weet hij gemiddeld 6.4 punten te maken. Deze komen veelal voort uit driepunters, waar hij met een schotpercentage van 41,8% laat zien een begenadigd schutter te zijn. Vorige maand kwam hij drie wedstrijden op rij in de dubbele cijfers en verbeterde daarbij zijn persoonlijke record naar 15 punten.

Sander is wederom een bewijs dat de investering in een regionaal talent center (RTC), erkend door de NBB/NOCNSF en gesubsidieerd door de Provincie Limburg, rendeert. Tevens is het een mooie erkenning van de succesvolle coachingstaf, bestaande uit onder meer Mick Fleuren en Koen van Gerwen geleid door Radenko Varagic. Basketbal Academie Limburg wordt inmiddels door velen gezien als de beste basketbalopleiding van Nederland voor talentvolle spelers.