!
Martin-en-Jan-Stalman-scaled-1024x722.jpg
29 april 2020

Jan Stalman assistent coach bij Donar

GRONINGEN, 29 april 2020 - Kort nadat bekend werd dat Jan Stalman vertrekt bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, is al duidelijkheid over de volgende stap in zijn carrière. Donar heeft Stalman aangetrokken als assistent van de nieuwe hoofdcoach Ivan Rudez.

De 39-jarige Stalman is geen onbekende in de basketbalwereld. Zelf begon hij als speler in Stadskanaal. Daarna werd hij coach van verschillende teams en volgde hij een opleiding bij het CIOS en daarna bij de ALO.

In 2011 werd hij coach van de basketbal Academie in Groningen en daarna in 2014 werd hij assistent coach bij Donar van het U24 team. Ook was hij assistent bij het Landelijke U20 team. In 2015 vertrok hij naar Servië om daar twee jaar bij Rode Ster Belgrado als assistent bij de jeugd te werken. Vervolgens vertrok hij naar Duitsland om daar zijn carrière voort te zetten. Meest recent was hij assistent en interim hoofdcoach bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in Rotterdam.

Naast zijn ervaringen als basketbaltrainer is Stalman ook een ervaren kracht- en conditietrainer en videoanalist. Donar heeft met Jan Stalman een contract gesloten voor twee seizoenen.