!
Unknown-3.jpeg
1 december 2019

Klassieker voor de beker

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST, 1 december 2019 – Na afloop van het duel tussen Heroes Den Bosch versus Donar vond de loting voor de vierde ronde van de Basketball Cup plaats. In deze ronde stromen de negen clubs uit de Dutch Basketball League in.

De meest opmerkelijke wedstrijd is natuurlijk de kraker tussen Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden. In deze ronde wordt één wedstrijd gespeeld. De Leidse ploeg, de regerend bekerhouder, zal dan in de Maaspoort moeten winnen van de Bosschenaren om hun bekeraspiraties in leven te houden. Recent gaf Heroes de Leidenaren nog een pak rammel voor de competitie: 109-83.

Twee andere DBL-clubs nemen het in deze ronde ook tegen elkaar op. Apollo Amsterdam is gastheer van Basketbal Academie Limburg.

De vijf andere DBL-clubs mogen op bezoek bij lager spelende formaties. Donar mag op bezoek bij BV Hoofddorp, terwijl Landstede Hammers afreist naar Werkendam om het op te nemen tegen BC Virtus. Voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, Aris Leeuwarden en Den Helder Suns is het nog niet duidelijk wie de tegenstander in de beker wordt.

De Rotterdammers moeten de uitkomst van de strijd tussen Landstede Basketbal ZAC en Almere Pioniers afwachten. Den Helder Suns stuit op de winnaar van de tweestrijd tussen CobraNova uit Voorburg en Dreamfield Dolphins. Aris Leeuwarden weet dat het naar Zuid-Holland moet, de tegenstander wordt dan of BS Leiden of Lokomotief.

De bekerduels moeten op 11 en 18 december gespeeld worden. Landstede Hammers en Zorg en Zekerheid Leiden spelen dan voor de FIBA Europe Cup, dus voor de duels waarbij deze teams betrokken zijn moet een andere datum worden gezocht.