!
20210622 Marquis Addison.jpg
22 juni 2021

Marquis Addison versterkt Donar

GRONINGEN - Voor de shooting guard positie heeft Donar de ervaren Amerikaan Marquis Addison aangetrokken. De 1.93 meter lange Addison speelde de vorige seizoenen voor CSU Sibiu in Roemenië.

Marquis Addison werd geboren op 6 december 1991 in Olathe, Kansas. Hij werd opgeleid op de Missouri Southern State University en had daarna een Europese carrière die hem langs Denemarken, Frankrijk, Zwitserland en Roemenië voerde. “Mijn agent bracht me in contact met Donar en bovendien kende ik Juwann James van mijn laatste verblijf bij Genève”, aldus Marquis Addison. “Donar heeft een geweldige reputatie als een professionele en succesvolle club. Samen met de internationale competities waar Donar komend jaar in speelt, vond ik dat bijzonder intrigerend.”

Opvallend in zijn loopbaan zijn zeer constante statistieken. Ieder seizoen scoorde hij rond de 16 punten (driepunters altijd boven de 40%), pakte 5 rebounds en gaf 3 assists gemiddeld. Ook in de Europe Cup wedstrijden van Sibiu handhaafde hij dit gemiddelde. “Mijn statistieken zijn erg consistent, omdat dat mijn spelstijl is. Ik ben er trots op dat ik een constante dreiging vorm voor de tegenstander. Ik ben erg enthousiast deel uit te maken van dit team en ik geloof dat we een heel spannend seizoen tegemoet gaan.”

Coach Matthew Otten omschrijft hem als een speler van hoog niveau en een heel bijzondere schutter. “Hij haalt zowel aanvallend als verdedigend een hoog niveau en heeft ook nog eens een geweldige mentaliteit. Ik kijk er naar uit om met hem te werken. Hij zal een belangrijk puzzelstukje van ons team worden.”