!
20210722 Nate Britt.jpg
22 juli 2021

Nate Britt nieuwe point guard Yoast United

BEMMEL - Yoast United versterkt zich aankomend seizoen met de Amerikaan Nate Britt. De 27-jarige point guard komt over van het Duitse Wiha Panthers Schwenningen (Pro A) en tekent een contract voor één seizoen.

Met Nate Britt haalt Yoast United de beoogde ervaren point guard in huis. De 1.85 lange Amerikaan uit Washington speelde zijn collegecarrière bij het gerenommeerde North Carolina. In 2017 wist hij met de ‘Tar Heels’ het Nationale Kampioenschap (NCAA) te winnen, met Gonzaga als geduchte tegenstander. In dat jaar noteerde Britt als senior een gemiddelde van 4.5 punten en 2.4 assists per wedstrijd.

Na een kort avontuur bij de Atlanta Hawks in de NBA summer league vervolgt Britt zijn carrière in Europa. Daar heeft hij inmiddels verschillende clubs achter zijn naam staan, waaronder de Glasgow Rocks (BBL), Panionios (Greece) en Omonia B.C. (Cyprus). Afgelopen seizoen speelde hij bij Wiha Panthers Schwenningen, waar hij in 30 minuten mooie cijfers noteerde: 13.6 punten, 5.4 assists, 3.7 rebounds en 2.2 steals gemiddeld.

“Met het vertrek van Austin Luke zochten we naar een ervaren point guard, die andere spelers beter maakt. We denken met Nate de juiste leider in huis te hebben. Naast zijn kwaliteiten als speler viel zijn karakter op tijdens de gesprekken, erg betrokken en de juiste winnaarsmentaliteit”, aldus Anouk Biesters, technische zaken Yoast United. Hoofdcoach Paul Vervaeck vult aan: “Nate is een slimme, veelzijdige point guard, die perfect past in het spel dat we willen spelen. Als verlengstuk van de coaching staff zal hij de lijnen uit gaan zetten binnen het veld.”

Britt over zijn komst naar Yoast United: “Ik heb heel veel zin om naar de club te komen! Ik ervaar Yoast United als een zeer professionele organisatie die de sfeer en continuïteit onder de spelers en de technische staf als prioriteit stelt en als basis ziet voor succes. Dat spreekt mij aan. Bovendien is coach Vervaeck een ervaren coach. Ik zie dat we een sterke band hebben en ik kijk ernaar uit om dit seizoen veel van hem te leren. Yoast United is een nieuwe club en ik heb het gevoel dat we dezelfde honger naar succes hebben. Ik kijk er naar uit om in Nederland te zijn en mijn teamgenoten, staf en fans te ontmoeten!”

Het team van Yoast United is bijna compleet en bestaat nu uit Kaleb Warner, Bob Berghuis, Nesta Agasi, Duane Wilson, Lucas N’Guessan, Josh Ferguson, Jaro Abrams en Nate Britt. De rest van de selectie wordt aankomende weken gepresenteerd.