!
nick-dbl.jpg
22 juni 2021

Nick Thran keert terug op het oude nest

DEN HELDER - Nick Thran heeft besloten om terug te keren bij Den Helder Suns, waar hij met open armen ontvangen wordt. De inmiddels 21-jarige guard is immers een product van de Helderse opleiding bij BV Noordkop. Hij verkoos twee jaar terug een overgang naar het Amerikaanse college basketball bij Saginaw Valley State in de staat Michigan.

Die keuze pakte niet geheel volgens verwachting uit. “Door verschillende oorzaken is het niet geworden waar ik op gerekend had. Mede door Covid-19 viel het afgelopen seizoen nagenoeg in het water, waardoor ik heel weinig aan spelen toekwam”, aldus Nick Thran.

“Sinds begin mei ben ik terug in Nederland en train ik mee met de Suns. Het plezier en gevoel kwam volledig terug. Het werd mij duidelijk dat de club enorme stappen maakt. Voormalige teamgenoten ontwikkelen zich goed en dat was ook mijn insteek toen ik voor de Verenigde Staten koos. Vandaar mijn besluit om terug te keren.”

Suns-hoofdcoach Peter van Noord twijfelde geen moment toen de 1.85 meter lange guard aangaf dat hij een terugkeer overwoog: “Voor Nick is er altijd plaats in onze selectie. Het is een moedige beslissing van hem om vroegtijdig terug te keren. Hij is betrouwbaar, loyaal en past perfect in de speelstijl die wij verder willen uitbouwen. Een van de pijlers is snelheid en daar kan Nick heel goed invulling aan geven.”

Nick Thran zal naast zijn basketbalactiviteiten zijn studie economie een vervolg geven aan het Johan Cruyff College, dat speciale studieprogramma’s hanteert voor topsporters.