!
20200728 versie2.jpg
28 juli 2020

Nieuw bestuur voor de Suns

DEN HELDER, 28 juli 2020 - Den Helder Suns maakt zich op voor de volgende fase in de ontwikkeling van de club. Zoals bekend zag Den Helder Suns in de zomer van 2017 het levenslicht en vervulden James Meijer, Geert Buurman en Louis van der Gragt met verve hun bestuurstaken. Het driemanschap gaf tijdens afgelopen seizoen aan een stapje terug te willen doen, maar tegelijkertijd werd duidelijk dat zij aan Den Helder Suns verbonden blijven. De zoektocht naar waardige vervangers, die binnen een moderne structuur de club naar een hoger plan willen tillen, bracht onder meer Nieuwedieper Maarten Bais naar voren.

"Er staan de Suns grote uitdagingen te wachten met enkele belangrijke dossiers en daar wil ik graag sturing aan geven", aldus de voormalig BV Noordkop speler Bais. “Het aftredende bestuur heeft iets neergezet waar men trots op mag zijn en wij zijn blij dat zij een belangrijke rol blijven vertolken bij de club. Eerder werd ik gevraagd om op de achtergrond mee te denken. Met mijn verleden als voormalig speler en brede interesse voor de basketbalsport, was het een logische stap om in te stappen. Na enkele gesprekken met de direct betrokkenen bleek de club er gezond voor te staan, hetgeen voor mij een absolute voorwaarde was. Het gevoerde beleid heeft zich uitbetaald, met name ook in deze lastige COVID-19 periode."

De doelstelling van het nieuwe bestuur is om vanuit de pioniersfase door te groeien naar een organisatie die topbasketbal in Den Helder waarborgt. Den Helders Suns is inmiddels als organisatie toe aan een bedrijfsmatige ziens- en handelswijze zonder de Helderse basketbalcultuur te verloochenen. “Samen met onze partners is een basis gerealiseerd die de onze doelstelling waar kan maken. Het enthousiasme van de fans en het commitment van onze business partners maakt duidelijk dat topbasketbal in Den Helder een must is.”

Het team voor het komende seizoen is vrijwel rond. De Suns-organisatie kijkt met vertrouwen uit naar het komende seizoen en verwacht haar loyale schare fans mooie wedstrijden aan te kunnen bieden. Naast Maarten Bais treden ook John Groot (penningmeester) en Ronald Visser toe tot het bestuur.