!
LDDK-20210130-0010.jpg
17 februari 2021

Slaat Feyenoord weer de goede weg in?

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST – Vanwege de interlandbreak zijn er deze week weinig wedstrijden. Toch staat er donderdagavond nog een wedstrijd op het programma. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball gaat op bezoek bij Almere Sailors. Na deze achterstallige wedstrijd staan alle ploegen weer op zeven wedstrijden.

19.30 uur: Almere Sailors (1-5) – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball (3-3)

Voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wordt het tijd om weer omhoog te kijken. De Rotterdamse ploeg verloor drie van de laatste vier wedstrijden, maar het scheelde tegen Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden maar een haartje of de Rotterdammers hadden op vijf zeges en één nederlaag gestaan.

Om de Elite A te bereiken, is een overwinning voor de ploeg van coach Toon van Helfteren van groot belang. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord komt dan op gelijke hoogte met Den Helder Suns en Heroes Den Bosch en daar heeft de ploeg uit de Maasstad bij gelijk eindigen niets aan. De duels tegen deze twee clubs gingen namelijk allebei verloren. In geval van een Rotterdamse zege wordt de wedstrijd 28 februari (uit bij Yoast United) nog belangrijker. Want met nog wedstrijden tegen Landstede Hammers en Donar te gaan, heeft Zeeuw & Zeeuw Feyenoord nog een loodzwaar programma.

Almere Sailors lijkt een prima tegenstander voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord te zijn om het winnende gevoel weer terug te vinden. De debutant in de Dutch Basketball League kreeg afgelopen zaterdag nog een behoorlijk pak rammel van Heroes Den Bosch (119-74), al moet daarbij wel aangetekend worden dat de ploeg van Eric Kropf tot halverwege het tweede kwart gelijke tred met de Bosschenaren wist te houden.

Dit is de vierde thuiswedstrijd voor Almere Sailors. Dat leverde één overwinning op. Hekkensluiter Apollo Amsterdam werd op 21 januari na verlenging met 74-67 verslagen. In de twee andere thuiswedstrijden waren de verschillen 14 punten (Den Helder Suns) en 17 punten (Basketbal Academie Limburg).

Vanuit Almere wordt een livestream verzorgd. De livestats vind je hier.