!
20210612 Armin Strojil.jpg
12 juni 2021

Strojil vier jaar langer bij BAL

WEERT - Het team van Basketbal Academie Limburg is bijna compleet. Vandaag werd bekend dat het 17-jarige talent Armin Strojil een verbintenis voor vier seizoenen is aangegaan met Basketbal Academie Limburg. Samen met Odin Verhoeven is hij de jongste contractspeler van BAL.

Strojil kwam op 11-jarige leeftijd naar de Academie, waar hij instroomde bij de U14. Hij speelde afgelopen seizoen in de U18, trainde mee met het eerste team en kwam vijf wedstrijden in actie in de Dutch Basketball League. Strojil is een dodelijke schutter die wedstrijden naar zijn hand kan zetten.

Als pointguard is Strojil de eerste All Star op een jeugd-EK. die BAL heeft voortgebracht. Twee jaar geleden won hij met de Orange Lions MU16 zilver op het EK en promoveerde met dit team onder leiding van coach Radenko Varagic naar de A-divisie. In de finale tegen Polen kwam Strojil tot 23 punten, 6 assists en 3 rebounds.

"Ik ben blij met het vertrouwen van de coaches”, zegt Strojil. “Onder leiding van Radenko Varagic en Koen van Gerwen kan ik nog heel veel leren. Ik heb net mijn havodiploma gehaald en ga starten met de vierjarige hbo opleiding ICT in Eindhoven."