!
LDDK-20200301-0006.JPG
1 maart 2020

Tweede zege in 2020 voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord

Door Mark Vrolijk

ROTTERDAM, 1 maart 2020 - Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal heeft de tweede competitiezege in 2020 binnen. Daarmee haken de Rotterdammers aan bij Zorg en Zekerheid Leiden. Den Helder Suns kon drie kwarten meekomen met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, maar moest alleen in het tweede kwart een behoorlijke veer laten. Daardoor ging de winst met 91-76 naar de ploeg van Toon van Helfteren.

In het Topsportcentrum bevolken vanmiddag zo’n 1.500 toeschouwers de tribunes, mede dankzij de vele klanten en zakenrelaties die op uitnodiging van hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw aanwezig zijn. Het publiek laat zich vanaf de eerste minuut flink horen, wat voor een heerlijke sfeer zorgt.

Toch is het Den Helder Suns dat na twee minuten spelen op een 2-6 voorsprong staat. Feyenoord wordt gelukkig op tijd wakker. Dankzij scores van Keyshawn Woods (topscorer met 22 punten), Jeroen van der List en driepunters van Coen Stolk en Quentin Snider staat het even later 12-12. Het eerste kwart gaat uiteindelijk met 22-24 naar de bezoekers.

In het tweede kwart verdedigen de Feyenoorders agressiever. Ook begint de thuisploeg meer rebounds te pakken. Feyenoord plaatst een 10-0 run, terwijl de Suns dit kwart slechts negen punten maken. Feyenoord maakt er 22 en dus staat er bij rust een voorsprong op het bord: 45-33.

In de eerste minuten na rust zijn de Suns de bovenliggende partij. Dankzij enkele steals en driepunters komen de Heldenaren met rasse schreden dichterbij: 47-42. Daarna repareert Zeeuw & Zeeuw de schade. Dankzij een hookshot van Willem Brandwijk en een and-one van Coen Stolk is het gat weer tien punten: 52-42.

In het laatste kwart vergroot Zeeuw & Zeeuw de voorsprong naar 25 punten (81-56), maar in de laatste vijf minuten snoepen de Heldenaren daar tien punten vanaf. De winst komt echter niet meer in gevaar voor de thuisploeg, die voor de derde keer dit seizoen van Den Helder Suns wint: 91-76. Positief daarbij is dat de Rotterdammers in deze wedstrijd heersten in de lucht, met 45 om 33 rebounds.