!
LDDK-20210130-0009.jpg
23 juni 2021

Van der List nog twee jaar Feyenoorder

ROTTERDAM - De Rotterdamse center, Jeroen van der List, heeft voor de komende twee seizoenen bijgetekend bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De BNXT-competitie wordt zijn vierde opvolgende seizoen in de Maasstad.

De geboren Gouwenaar, in zijn jeugd na Springers al actief bij Rotterdam Basketbal, speelde in de Verenigde Staten, in Frankrijk en in Japan. In de Nederlandse eredivisie speelde hij in Den Helder, Leiden, Den Bosch en Leeuwarden. Ook kwam hij 18 keer in het veld voor het nationale mannenteam. Van der List won vier keer de nationale dunkcontest.

Van der List (31 jaar, 2.13 meter lang) kan terugkijken op een goed seizoen. Met 32 punten was hij op 4 maart topscorer in de met 83-82 gewonnen thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers. Met gemiddeld 17.1 punten per wedstrijd was hij de tweede scores van het team. In 22 competitiewedstrijden pakte hij 170 rebounds en gaf hij 50 assists. Zijn schotpercentages waren bijna 56,8% tweepunters en 33,3% driepunters. Vanaf de vrije-worplijn schoot hij 46 van de 59 pogingen raak (78%).

Van der List: “Ik heb het enorm naar mijn zin in Rotterdam en heb goed contact met iedereen in de organisatie. Ik heb een lekker seizoen gedraaid, maar het kan altijd nog beter. Volgend jaar wordt het een bijzonder seizoen met de Belgen erbij. Ik ben razend nieuwsgierig naar het verloop daarvan en ben blij dat ik daar dan bij ben.”