!
brus.jpg
9 juli 2021

Yarick Brussen blijft een Sun

DEN HELDER - “Ik ben bijzonder blij met mijn contract voor het vierde opeenvolgende seizoen bij Den Helder Suns. Met het oog op de BNXT League komend seizoen en de ontwikkelingen bij de Suns was ik er voor mijzelf al vrij snel uit, maar wilde even afwachten hoe de ploeg er daadwerkelijk uit zou komen te zien”, aldus de 21-jarige center.

In het door corona geplaagde seizoen 2020/21 kwam de 2.08 m grote Arnhemmer in 22 DBL duels in actie. In krap 29 minuten per wedstrijd kwam hij tot 8,8 punten en 8,2 rebounds gemiddeld. Op het slot van het seizoen raakte hij in het bekerduel tegen

Feyenoord Rotterdam geblesseerd aan zijn schouder waardoor hij ontbrak in de apotheose van het seizoen.

“Yarick is een vaste waarde in onze ploeg en hij werd node gemist in het slotakkoord. Momenteel trainen wij door en Yarick maakt een enorm gedreven indruk. Hij wil er staan komend seizoen en de uitdaging wordt groot met het oog op de BNXT”, aldus hoofdcoach Peter van Noord.

Yarick Brussen is één van de 5 spelers die de Suns clubkleuren komend seizoen opnieuw zullen verdedigen. Nino Gorissen, Ben Kovac, Stan van den Elzen en Mickey Kolhorn keren eveneens terug. De toekomst van de Belgische forward Killian van den Langenberg is nog in het ongewisse aangezien hij herstellende is van een knieblessure.