!
20200125 Feyenoord-Aris.jpg
25 januari 2020

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord weet weer wat winnen is

Door Mark Vrolijk

Tegen het bezoekende Aris Leeuwarden behaalde Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam de eerste overwinning in 2020. Het werd een overtuigende 73-43 zege voor de Rotterdammers, na een 35-20 ruststand. Quentin Snider en Keyshawn Woods waren zoals wel vaker de topscorers met respectievelijk 24 en 23 punten. Namens Aris zorgden Andrzej Mazurczak en Samuel Idowu samen voor 31 van de slechts 43 Friese punten.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord begint sterk aan de wedstrijd. Het plaatst direct een 7-0 run, met scores van Keyshawn Woods en Quentin Snider (topscorers met respectievelijk 23 en 24 punten) en een dunk van Willem Brandwijk. Ook verdedigend staat het goed: de Friezen scoren pas na vijf minuten. Het eerste kwart eindigt met 11-9.

In het tweede kwart komen de bezoekers even op voorsprong, vooral dankzij scores uit aanvallende rebounds van Samuel Idowu. Bij 13-15 neemt Toon van Helfteren een time-out om zijn verdediging weer op scherp te zetten. Die minuut overleg sorteert effect: Zeeuw & Zeeuw plaatst een 11-0 run en Aris scoort de rest van dit kwart nog maar vijf punten. Ruststand: 35-20.

Na rust vergroot Feyenoord gestaag de voorsprong. Woods en Snider verzorgen ook in het derde kwart het leeuwendeel van de puntenproductie, maar ook Brandwijk, Jeroen van der List en Mack Bruining bemoeien zich met de score. Verdedigend staat het als een huis en bij het ingaan van het vierde kwart is de wedstrijd eigenlijk al beslist: 55-32.

Toch weet Aris in het laatste kwart nog enkele scores te plaatsen uit aanvallende rebounds, net als eerder in de wedstrijd. De bezoekers noteren uiteindelijk tien second chance points, tegenover nul voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord.

Positief voor de Rotterdammers is dat de lange mannen Van der List, Brandwijk en Lawton vanavond weer wat duidelijker aanwezig zijn. Vooral Van der List met 12 punten en 5 rebounds en Brandwijk (7 punten en 12 rebounds) springen eruit. Lawton voegt daar nog 2 punten en 9 rebounds aan toe. Gezamenlijk verzorgt de Rotterdamse luchtmacht twee derde van alle Rotterdamse rebounds: 26 van de 38. Aris wordt ruim onder de vijftig punten gehouden: 73-43.