!
_DSC3403.jpg
17 september 2019

ZZ Leiden wijst Apollo terug

Door Martin Hoekstra

LEIDEN, 15 september 2019 - Zorg en Zekerheid Leiden heeft in de laatste thuiswedstrijd van de voorbereiding weinig moeite gekend met een incompleet Apollo Amsterdam. Na 10 minuten was het al 33-12. Na het laatste fluitsignaal stond er 105-67 op het scorebord.

De wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Apollo Amsterdam had eigenlijk weinig om het hand. Bij de Leidse ploeg, die eerder op de middag nog een clinic verzorgde voor 120 kinderen, keerde Jarvis Williams weer in het team terug en zou Drago Pasalic zijn eerste minuten maken. Apollo Amsterdam had weliswaar Julius van Sauers als gastspeler meegenomen, maar moest het verder stellen zonder onder meer Berend Weijs en Jesse Markusse.

Onder aanvoering van Josh Cunningham liep de Leidse ploeg al snel weg van de Amsterdammers. Na vijf minuten was het al 20-4 en moest Patrick Faijdherbe zijn mannen naar de kant halen. Apollo deed het daarna wel wat beter, maar kon niet voorkomen dat het eerste kwart bij 33-12 werd afgesloten.

De Amsterdammers openden het tweede kwart met vijf punten op rij, maar daarna kwam Zorg en Zekerheid Leiden weer op stoom. Diverse dunks werden door de Leidse spelers gepresenteerd, met als gevolg dat de rust bij 58-30 kwam.

Na de pauze opende Apollo beter, onder meer met een harde dunk van Ibrahima Bayu. Bij 61-38 greep Rolf Franke dan ook even naar een time-out. Worthy de Jong en Sergio de Randamie knalden drietjes raak en het verschil begon weer op te lopen. Tot twee keer toe verzorgde De Jong een alley-oop pass die door Cunningham op waarde werd geschat. Na drie kwarten gaf het scorebord 82-50 aan.

In de vierde periode startte Zorg en Zekerheid Leiden goed. Drago Pasalic was twee keer succesvol van ver en ook Troy Koehler gooide er een drietje in. Na drie minuten werd het grootste verschil bereikt bij 95-50. Van Sauers en Siem Uijtendaal deden nog wat terug voor de Amsterdammers, waardoor het verschil aan de wedstrijd toch iets kleiner was geworden: 105-67.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Josh Cunningham 25, Jarvis Williams 16, Tayler Persons 16 (8 assists), Braxton Huggins 14 (6 assists), Worthy de Jong 10 (6 assists), Drago Pasalic 8, Sergio de Randamie 5, Troy Koehler 5, Marijn Ververs 4 en Twan Polman 2.

Scores Apollo Amsterdam: Dexter Hope 14, Julius van Sauers 13, Ibrahima Bayu 10, Keyshawn Bottelier 9, Noan Hasson 7, Kenyuoe Ondaan 7 (8 rebounds), en Siem Uijtendaal 7. Lucas Faijdherbe en Nathan Djimini kwamen niet tot scoren.