!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg
21 november 2020

Format FIBA Europe Cup aangepast

GRONINGEN, 21 november 2020 - In het licht van de huidige situatie met betrekking tot Covid-19 besmettingen in Europa, heeft FIBA Europe besloten om het format van de FIBA Europe Cup te wijzigen. In plaats van een “uit en thuis” structuur, is besloten de wedstrijden te laten spelen op één plaats per groep (single-venue hubs). Omdat er 24 clubs gekwalificeerd zijn voor het reguliere seizoen, zullen deze worden ingedeeld in zes groepen van vier teams elk.

Deze wijziging houdt in, dat de groep F van Donar en Heroes Den Bosch, die na het terugtrekken van Mornar Bar nog uit drie teams bestond, wordt uitgebreid met één extra team, te weten BC Parma uit Perm, Rusland.

De groep bestaat nu uit:
Donar Groningen
Heroes Den Bosch
BC Borisfen (Wit-Rusland)
BC Parma (Rusland)

Omdat veel clubs toch al moeite hebben een wedstrijdschema rond te krijgen, zullen de teams in deze groep slechts éénmaal tegen elkaar spelen. De wedstrijden worden gespeeld in de periode 24 t/m 30 januari 2021.

De beste twee teams van elke groep, alsmede de vier beste nummers 3, plaatsen zich voor de Round of 16. De Round of 16 en de kwartfinales worden n hetzelfde format gespeeld in de periode 21 t/m 26 maart 2021. De Final Four wordt eveneens in dit format gespeeld in de periode 23 t/m 25 april 2021.

De locaties voor de groepswedstrijden worden later vastgesteld