!
Headerbeeld-Feel-the-Beat-02b.jpg
11 september 2021

Gelijkspel Landstede, winst Donar

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST – Landstede Hammers en Donar kwamen vrijdagavond in actie. In Frankrijk speelden de Hammers gelijk tegen Métropole Basket Lille, Donar won van de Leicester Riders.

Landstede Hammers

Landstede Hammers reisde af naar Lille. Ralf de Pagter was weer inzetbaar. Coach Herman van den Belt kon ook beschikken over Eric Kibi, afgelopen spelend voor The Hague Royals, die een drie weken durende try-out heeft. Mike Schilder bleef aan de kant.

Of de reis de Zwollenaren nog in de been zat, is niet duidelijk. Feit is wel dat de Hammers in de eerste helft amper tot scoren komen. Negen punten in het eerste kwart (16-9) en 19 bij rust (35-19) is nou niet echt veel te noemen. Van die 19 punten komen er 15 van Dragos Diculescu en Noah Dahlman.

Na de pauze laat Landstede beter spel zien. De schoten beginnen te vallen, waardoor de achterstand na drie kwarten is teruggebracht tot 8 punten: 50-42. Naba Echols schiet in het laatste kwart twee bommetjes binnen en De Pagter buffelt zich naar een double: 16 punten, 14 rebounds. Met nog enkele seconden te gaan, is het 73-73 en balbezit Landstede Hammers. De Zwolse ploeg slaagt er niet om tot scoren te komen, waarna beide partijen besluiten om niet te gaan verlengen.

Scores Landstede Hammers: Dragos Diculescu 18, Noah Dahlman 16 (14 rebounds), Ralf de Pagter 16 (14 rebounds), Naba Echols 10, Nigel van Oostrum 3, Kevin Bleeker 3, Jerom Oude Aarninkhof 3, Eric Kibi 2 en Bart van Schaik 2.

Donar

Donar kende in de propvolle Wildervanckhal in Veendam een goede start. Binnen enkele minuten stonden de Groningers met 8-0 voor. Toch kwamen de Leicester Riders met een hoge verdedigende intensiteit terug in de wedstrijd. Halverwege bedroeg de voorsprong van Donar 3 punten (29-26), halverwege het derde kwart kwamen de Engelsen op een 36-38 voorsprong.

Dat was voor Donar het sein om te versnellen. Met name Marquis Addison en Henry Caruso wisten de basket makkelijk te vinden. Zij stonden aan de basis van een 18-run, die via een kwartstand van 49-41 doorging tot 57-41. De Riders waren in de warme hal niet meer bij machte om dit nog recht te trekken. Donar wist uiteindelijk met 70-59 te winnen.

Scores Donar: Marquis Addison 15, Henry Caruso 12 (8 rebounds), Austin Luke 8 (7 assists), Amanze Egekeze 8, Thomas Koenis 8 (9 rebounds), Willem Brandwijk 6, Leon Williams 5, Kjeld Zuidema 3, Lotanna Nwogbo 3 en Donte Ingram 2