!
20200811 Europe Cup.jpg
11 augustus 2020

Heroes Den Bosch direct naar groepsfase FIBA Europe Cup

DEN BOSCH, 11 augustus 2020 - Heroes Den Bosch weet zich verzekerd van deelname aan de groepsfase van de FIBA Europe Cup. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt door de FIBA. Op dinsdag 18 augustus wordt door loting bepaald welke drie tegenstanders Heroes Den Bosch treft.

De Europese campagne van Heroes start op woensdag 14 oktober met een serie van zes wedstrijden. Vanuit de zeven poules plaatsen de groepswinnaar en de nummer twee zich voor de tweede groepsfase die begin december start. In het geval FIBA door COVID-19-maatregelen moet besluiten dat de Europe Cup niet kan starten, zal een alternatief competitieformat worden uitgewerkt met wedstrijden vanaf januari 2021.

“Toen ik een jaar geleden bij Heroes Den Bosch aantrad als head coach was het een van onze doelen om weer Europees basketbal te spelen in de Maaspoort. Ik ben dan ook enorm trots dat we aan dit mooie avontuur gaan deelnemen”, licht head coach Jean-Marc Jaumin toe. “Het zal overigens niet makkelijk worden. Er staan met o.a. Besiktas (Turkije), Ironi Ness Ziona (Israël) en Reggiana (Italië) grote namen op de lotinglijst. Los van de minimaal acht verliezende teams uit de voorronde van de Basketball Champions League, die ook nog worden toegevoegd aan de loting. De combinatie van onze nieuw aangetrokken spelers en de huidige kern maakt dat ik er van overtuigd ben dat de spelersgroep over genoeg ervaring beschikt om het op te nemen tegen deze teams. Tot slot kijk ik er enorm naar uit om met alle fans en partners te genieten van een ouderwetse Europa Cup-sfeer in de Maaspoort.”

De kaartverkoop start zodra de definitieve speeldata bekend zijn. Zoals gebruikelijk kunnen seizoenkaarthouders met voorrang hun plek in de Maaspoort reserveren voor deze Europese duels. Uiteraard houdt Heroes Den Bosch rekening met de ontwikkelingen omtrent COVID-19 en zal de club er alles aan doen om fans en partners dit Europese feestje onder welke omstandigheden dan ook te kunnen laten beleven.

Het is twee jaar geleden dat de club in actie kwam in de FIBA Europe Cup. Toen bereikte Heroes de groepsfase ten koste van Balkan BC uit Bulgarije en namen ze het op tegen teams uit Saratov (Rusland), Ness Ziona (Israël) en Pardubice (Tsjechië).