!
Headerbeeld-Feel-the-Beat-03.jpg
23 september 2020

Heroes wint in Antwerpen

Door Rob de Keijzer

ANTWERPEN, 23 september 2020 - Afgelopen zondag ging Heroes Den Bosch nog onderuit tegen Leuven Bears. Woensdagmiddag werd een andere Belgische topploeg verslagen. Heroes Den Bosch versloeg Telenet Giants Antwerpen met 73-78. Miha Lapornik tekende voor 22 punten.

Waar iedereen vooraf de Antwerp Giants de meeste kans gaf op de overwinning, was het toch echt Heroes Den Bosch dat het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de score stond. Het eerste kwart werd met 17-20 afgesloten, bij rust was het verschil vijf punten in het voordeel van Heroes Den Bosch: 41-46.

Antwerp Giants, dat afgelopen week nog een knappe uitzege boekte tegen het Duitse Bonn (70-77), liet het verschil in de resterende twee kwarten niet verder oplopen. Met de kwartstanden 18-18 en 14-14 hielden beide ploegen elkaar mooi in evenwicht in het restant van de wedstrijd. De thuisploeg nam wel even de leiding over, maar Heroes Den Bosch liet zich niet van de wijs brengen en trok de wedstrijd uiteindelijk met 73-78 over de streep.

Topscorer bij Heroes Den Bosch was wederom Miha Lapornik met 22 punten, gevolgd door DeMario Mayfield met 17.

De eerstvolgende oefenwedstrijd voor Heroes Den Bosch is aanstaande zaterdag om 19.30. In de Maaspoort speelt men dan tegen Basketbal Academie Limburg.