!
imageek.jpg
5 februari 2020

Landstede sluit Europees avontuur af

Door Ties Rozema

GRONINGEN, 5 februari 2020 – Landstede Hammers staat op het punt om de Europese deur voor dit seizoen achter zich te sluiten. Vanavond spelen de Zwollenaren in Hongarije de laatste wedstrijd in Groep K van de FIBA Europe Cup tegen Egis Körmend.

Eerder dit kalenderjaar hadden Landstede Hammers en Egis Körmend in Zwolle extra tijd nodig om te beslissen wie als winnaar uit de bus zou komen. Uiteindelijk trokken de Hongaren met 90-94 net aan het langste eind. In het duel werd de Körmend-kar vooral getrokken door Jordon Varnado. De oersterke forward van Egis was goed voor 28 punten en 10 rebounds en was met name inside bij tijd en wijle ongrijpbaar voor de Zwolse defensie.

Amper een maand geleden stond er voor zowel de Hammers als voor Egis Körmend nog wel het een en ander op het spel. Beide ploegen hadden toen nog uitzicht op een plaats in de kwartfinale van de FIBA Europe Cup. Die plaatsen zijn inmiddels opgeëist door BC Kyiv en Ventspils. In Hongarije spelen Landstede en Körmend dus om de eer. De thuisploeg zal het eigen publiek een mooie Europese afsluiting willen geven, terwijl Landstede Hammers nog zonder winst is in Groep K en het Europese avontuur graag met een positieve noot zal eindigen.

Het valt natuurlijk wel te bezien of in een wedstrijd als deze de vaste krachten en sterspelers volop ingezet gaan worden. Zowel Landstede Hammers als Egis Körmend is in de eigen competitie volop in de race voor de koppositie en een goed uitgangspunt voor de play-offs. Blessures kunnen de beide formaties dan ook niet gebruiken.

Wellicht is de wedstrijd van vanavond dan ook een uitgelezen kans voor de talenten van beide ploegen om de nodige ervaring op te doen. Jerom Oude Aarninkhof en Bart van Schaik doen er dus goed aan om de veters goed gestrikt te hebben. Bij Egis Körmend valt de spotlight wat dit betreft op Bence Oroszi en de pas 17-jarige Kristof Takacs is dit seizoen gemiddeld al zo’n tien minuten per wedstrijd op het parket te zien voor zijn ploeg.

De wedstrijd in Hongarije begint al om 18.30 uur en is hier live te zien. Live stats kun je hier vinden.