!
imagesdfsdfsdf.jpg
21 januari 2020

Stunten de Hammers in Kiev?

Door Ties Rozema

GRONINGEN, 21 januari 2020 – Landstede Hammers neemt het woensdagavond in de FIBA Europe Cup op tegen BC Kyiv Basket. De Oekraïners zijn nog ongeslagen in Groep K, terwijl de Hammers nog geen wedstrijd wisten te winnen. Weet de ploeg uit Zwolle op vreemde bodem te stunten?

Het verschil tussen Landstede Hammers en BC Kyiv was gering in Zwolle. De Hammers wisten zich enkele minuten voor het einde nog goed terug te knokken in de wedstrijd, maar uiteindelijk was Kyiv met 68-77 te sterk. Grote man aan de kant van Kyiv was Kasey Shepherd met 24 punten. De guard zal in Kiev ook weer een hoofdrol vervullen met zowel schoten van afstand als drives naar de basket.

In eigen huis had Landstede Hammers moeite met de bommetjes van buiten. Normaal gesproken schieten de Zwollenaren hun driepunters tegen hoge percentages binnen, maar tegen BC Kyiv stonden de vizieren niet erg op scherp. Als de ploeg in Kiev wel weer weet te raken van buiten, zijn er kansen op de winst.

Wat verder in het voordeel speelt van de Hammers, is de langere aanwezigheid van Devon van Oostrum. In december speelde de guard tegen BC Kyiv pas zijn tweede wedstrijd in Zwolse dienst. Inmiddels is Van Oostrum meer gewend aan zijn ploeg en vice versa.

Een stuntje is dus best een mogelijkheid in Oekraïne. De kans dat Landstede Groep K overleeft is nihil, maar juist daardoor kan de ploeg onbevangen het veld op stappen tegen het groepshoofd. Of dat leidt tot een mooi resultaat is woensdag vanaf 18.00 uur te zien via Youtube kanaal van de FIBA. De live stats zijn hier te vinden.