!
20200822 Keyshawn Bottelier small FL.jpg
22 augustus 2020

Apollo opent oefencampagne met winst

Door Bryant Abath

LANDSMEER, 22 augustus 2020 - De afgelopen jaren had Apollo Amsterdam het altijd moeilijk tegen Sportiff Company Grasshoppers in de oefencampagne. Apollo miste in dit duel nog een aantal spelers, maar dit keer kwamen de Amsterdammers niet in gevaar tegen de ploeg uit Katwijk. In Landsmeer werd het 81-59 voor Apollo, dat vier spelers in de dubbele cijfers had.

Apollo begint sterk aan de wedstrijd. Noam Hasson opent met twee sterke drives naar de basket. De verdediging van Apollo staat sterk, waardoor Grasshoppers meerdere turnovers moet incasseren. Door Yoeri Hoexum en Hasson loopt Apollo snel uit naar 16-6. Grasshoppers krijgt dan een momentum in het eerste kwart en vindt Jordy Menkhorst die Grasshoppers middels inside ballen laat terugkomen in de wedstrijd. Een and-1 van Idir Bourjouane maakt een 0-10 run compleet in het eerste kwart: 16-16.

Tot drie minuten in het tweede kwart blijven beide teams gewaagd aan elkaar. De driepunter van Onne de Moes en drives van Keyshawn Bottelier laten Apollo uitlopen naar 31-22. Ook aan het einde van het tweede kwart komt Grasshoppers terug via Jos van der Laan en Menkhorst. De ruststand bedraagt 34-28 voor Apollo.

Grasshoppers heeft moeite met de verdediging van Apollo. Het afstandsschot van de Katwijkse schutters vallen niet en negen veldscores zijn niet veel. De rest van de punten in de eerste helft bestaan uit vrije worpen.

Na rust gaat Apollo ook van afstand beter scoren. Hasson en Lucas Faijdherbe zijn meerdere malen trefzeker vanaf de driepuntslijn. Ook Bottelier zet de versnelling naar de basket in en maakt in het derde kwart 9 punten, die Apollo naar 55-37 laat uitlopen. Passend is het Jesse Markusse die namens de Amsterdammers vijf assists noteert in het derde kwart. De passes bereiken voornamelijk Jacopo Bertotti die net als Bottelier 9 punten in de tweede helft zou maken. Bij Grasshoppers komen de punten enkel van Menkhorst en vrije worpen van Bourjouane en Glenn Schijf.

Apollo komt in de resterende minuten niet meer in gevaar. Verdedigend houden de Amsterdammers de aanvallen van Grasshoppers op slot en aanvallend kan de ploeg van coach Laki Lakner uit meerdere wapens kiezen. Tano Lobman bepaalt met een driepunter de eindstand op 81-59. In de dubbele cijfers eindigden Yoeri Hoexum (13), Keyshawn Bottelier (13), Jacopo Bertotti (11) en Noam Hasson (11).