!
2021 04 22 Almere Sailors 001.jpg
22 april 2021

Apollo wint in Almere

ALMERE - Twee keer eerder had Apollo Amsterdam dit seizoen al verloren van Almere Sailors. Tot aan het derde kwart hadden de Amsterdammers een lichte voorsprong. In het vierde kwart moest de debutant de Amsterdammers laten gaan: 74-93. Sergio de Randamie was de grote man aan Amsterdamse zijde met 38 punten en 11 rebounds.

Almere Sailors bleek bij het begin van de wedstrijd geen gebruik te kunnen maken van Dante Lombardi. Hij was bij de warming-up tegen fysieke problemen aangelopen. Een gevoelig verlies zo zou met name in het vierde kwart blijken.

Apollo Amsterdam liet in de eerste minuten van de wedstrijd zien dat ze niet zo maar van plan waren om ook voor de derde keer op rij tegen een verliespartij tegen Almere Sailors aan te lopen. Het duurde dan ook even voordat het Almere Sailors lukte om de druk op te voeren en de wedstrijd naar haar hand te zetten. Pas in de achtste minuut in het eerste kwart werd er een voorsprong bereikt die de thuisploeg vast kon houden. Dit leidde tot een stand van 22-19 aan het eind van het eerste kwart.

Almere Sailors kwam scherp aan de start van het tweede kwart en pakte volledig het initiatief in de wedstrijd en wist het met een 12-4 run uit te lopen naar een stand van 34–23. Apollo had het zwaar, maar kreeg plots de wind mee doordat Sergio de Randamie zich aanvallend meer en meer ging laten gelden. Met onder andere drie driepunters wist De Randamie in het restant van het tweede kwart in zijn eentje meer punten te scoren dan alle spelers van Almere Sailors bij elkaar. De voorsprong van Almere Sailors liep dan ook snel terug tot het kleinst mogelijke verschil. De rust werd bereikt met een stand van 42-41.

Het derde kwart kende drie gezichten. Het eerste deel van het kwart ging de wedstrijd gelijk op, waar het Almere Sailors het lukte om een kleine voorsprong vast te houden. Na een rommelige periode van ruim twee minuten waarin geen van beide ploegen wist te scoren, lukte het bij Almere minder dan bij Apollo Amsterdam. Gevolg was dat de bezoekers in staat waren om uit te lopen naar een stand van 52-62. De laatste twee minuten waren weer meer voor Almere Sailors, waardoor zij in staat waren de achterstand aan het einde van het derde kwart terug te brengen naar 61-65.

Het vierde kwart was duidelijk het een kwart van De Randamie en waarin Almere Sailors het overzicht in de wedstrijd kwijtraakte. Deze beide zaken bij elkaar maakten het dat de voorsprong van Apollo Amsterdam gestaag opliep naar een stand van 63-80 halverwege het vierde kwart. In het restant van de wedstrijd was Almere Sailors niet meer in staat om een vuist te maken. Aan de zijde van Apollo Amsterdam lukte nog wel veel. Via driepunters van De Randamie en Dexter Hope liep de ploeg van Edwin van der Hart verder uit, waardoor een eindstand werd bereikt van 74-93 en Apollo Amsterdam dit seizoen de stand in de wedstrijden tegen Almere Sailors toch nog een beter aanzien kon geven.

Voor beide ploegen zit het competitieseizoen erop, omdat geen van de ploegen zich heeft geplaatst voor de play-offs. Zaterdag 24 april start voor beiden de bekercompetitie.