!
Headerbeeld-Feel-the-Beat-02.jpg
29 augustus 2020

Apollo wint van Apollo in onderling duel

Door Bryant Abath

AMSTERDAM, 29 augustus 2020 - De wedstrijd tussen heren 1 van Apollo Amsterdam en de Amsterdamse U22-ploeg had meer weg van een pick-up wedstrijd waarin prijzen schieten centraal stond. Aanvallend speelden beide teams in hoog tempo en lieten elkaar veel mooie schoten toe. De toeschouwers in Landsmeer genoten van de mooie serie scores aan beide kanten. Het eerste herenteam van Apollo Amsterdam schoot meer ballen erin dan het U22-team van de Amsterdammers, waardoor 103-91 op het bord verscheen.

De ervaren spelers bleven veel aan de kant, de jeugdspelers die werden opgesteld lieten sterk aanvallend spel zien. Bij heren 1 zijn het Floris Versteeg en Noam Hasson die in het begin veel minuten krijgen en heren 1 net meer geven. Zoals gezegd was het prijzen schieten en dat is iets waar Tano Lobman namens U22 goed in was in de eerste helft.

Heren 1 schoot in de eerste helft meer ballen raak, voornamelijk Renato Orsini en Floris Versteeg zorgen voor meer rake ballen. Bij onder 22 schieten River Gori en Denzel Ndongosi de ballen er in de tweede helft in en krijgen we een strijd tussen U22 van Apollo: U22 zelf en de spelers van U22 bij heren 1.

Bij heren 1 staan veel spelers van U22 opgesteld, en daardoor krijgen we een strijd waarin beide ploeggenoten veel van elkaar weten. Door de vele schoten die erin gaan, krijgen we van beide kanten veel punten en ballen die erin gaan. Heren 1 was aan het einde van de wedstrijd de betere partij en focussen ze zich op de volgende wedstrijd tegen Den Helder Suns.

Topschutters Apollo Amsterdam heren 1: Floris Versteeg 21, Yoeri Hoexum 20, Lucas Faijdherbe 14 en Noam Hasson 11.

Topschutters Apollo Amsterdam U22: Benicio Leons 23, Tano Lobman 20 en River Gori 11.