!
Arunas Mikalauskas vierkant.jpg
24 september 2019

Aris onderuit tegen Feyenoord

Door Johan Span

LEEUWARDEN, 22 september 2019 - Aris Leeuwarden ging in de laatste oefenwedstrijd met 58-74 flink onderuit tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam. Een slechte start van het eerste kwart (9-24) kon het team van Aris-coach Ferried Naciri niet meer ombuigen.

De Rotterdammers namen een snelle 2-6 voorsprong. Litouwer Arunas Mikalauskas scoorde zijn eerste twee punten - hij was man of the match met 18 punten -, gevolgd door een kruip-door-sluip-door score van Andy Piotr Mazurczak. Daarmee trok Mazurczak de stand weer in evenwicht, maar op dat moment sloeg ook het noodlot toe. Koud 2.13 seconden in het veld moest Mazurczak met een ‘hamstring blessure’ naar de kant en lijkt ‘een aantal weken uitgeschakeld’. In de resterende 7.47 minuten was Aris de weg kwijt en scoorde nog slechts drie puntjes. Het eerste kwart ging met 9-24 naar de Rotterdammers.

Ferried Naciri: “Als zulke dingen gebeuren moeten wij sneller terug onze flow gaan vinden. Morgen gaat hij (Mazurczak) naar de dokter en de fysio en dan weten wij meer.”

Na vijf minuten spelen in het tweede kwart was de achterstand opgelopen naar 11-34 en leek een regelrechte afstraffing in de maak. De in het veld gekomen Tim Hoeve gaf met een drietje het teken voor de achtervolging. Waar Rotterdam vijf minuten bijna droog stond, was het voor Aris rasschutter Mikalauskas die met zeven punten op rij de achterstand bij rust weer wat draaglijk maakte: 21-36. Ook Craig Osaikhwuwuomwan had de vloer toen al met een eerder opgelopen polsblessure verlaten.

Cedrick Dedecker opende voor Aris na rust met een bommetje waarna een 7-0 runnetje volgde naar 28-36. Jeroen van der List en Coen Stolk pakten voor Feyenoord de draad weer op en met nog een kwart te gaan was de achterstand weer opgelopen naar 38-54.

Ook in het laatste kwart zette de thuisclub onder impulsen van Mikalauskas (3) en Tim Hoeve (2x3) naar 46-54 nog een keer de achtervolging in. Het team van de nieuwe hoofdcoach bij Rotterdam, Toon van Helfteren, liet zich echter niet meer verrassen. De Rotterdammers wonnen verdiend met als sluitstuk een buzzerbeater naar 55-74.

Naciri: “Onze basis zit wel goed. Het is nu groeien elke week. We staan niet nergens en ik denk dat wij nu staan waar wij moeten staan na drie weken.”