!
Radenko.jpg
2 mei 2021

BAL-coach Radenko Varagic kan het nog niet beseffen

Door Vincent Decates

Sprakeloos is Radenko Varagic, de coach van Basketball Academie Limburg, na afloop van de gewonnen finale om de DBL Cup zondag tegen Yoast United. “Het is ongelofelijk. Ik denk dat pas morgen het besef komt wat we hier vandaag hebben bereikt. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. We hebben lang gewerkt om hier te komen.”

“Ik zei van tevoren tegen de jongens dat we eigenlijk al twee finales hebben gehad met de overwinningen op Leiden en Feyenoord. Dus waarom zouden we dan niet van Yoast kunnen winnen? De vorige twee wedstrijden waren al spannend en we zijn als team echt gegroeid door het seizoen heen. Vandaag hebben we dat laten zien.”

“Fantastisch”, reageert Roel van Overbeek enthousiast na afloop van de wedstrijd. De jonge aanvoerder van BAL staat als een ervaren speler netjes alle pers te woord, terwijl zijn teamgenoten op de achtergrond al feestend het netje doorknippen.

“Dit had je voordat we aan deze bekerweek begonnen toch niet verwacht? Maar na de winst tegen Leiden blaakten we van het zelfvertrouwen. We hebben dit seizoen al een paar keer verloren van Yoast, dus we waren dan ook gebrand om te winnen. Gelukkig hebben we de belangrijkste gewonnen.”

“We wisten dat ze bij Bemmel overtime hadden gespeeld en dus moe waren, vandaar dat we vandaag gewoon volle bak zijn gegaan. Ons plan was om Austin Luke qua scores vooral tegen te houden.” Een succesvolle formule, zo bleek. Had Luke in de vorige ronde tegen Landstede nog 52 punten, vandaag waren er dat slechts 8.

Bij Yoast daarentegen heerst een sombere stemming. “Ja, het is jammer”, reageert Matthew van Tongeren van na afloop. “We hebben alles gegeven en er een wedstrijd van gemaakt, maar een overwinning zat er helaas net niet in.”

“Maar dat is het mooie aan een finale spelen”, relativeert hij. “Zo’n wedstrijd kan beide kanten op vallen. Helaas was dat dit keer naar de kant van BAL.”

Van Tongeren zoekt de reden van de verliespartij vooral bij het harde werken van de Limburgers. “Ze waren in het begin sterker in de rebound. We zijn goed teruggekomen van een achterstand en hebben weer ons eigen spel gespeeld. Daardoor konden we er weer een wedstrijd van maken. Ik ben trots op wat we vandaag en de afgelopen wedstrijden gegeven hebben als team. Maar helaas was het net niet genoeg.”