!
20200905 Ivan Simic.jpg
5 september 2020

BAL gaat voor de honderd

Door Jeroen Heijdeman

WEERT, 5 september 2020 - Oorspronkelijk zou Basketbal Academie Limburg aantreden tegen Basketball Community Gelderland. De Gelderse formatie moest afzeggen, maar Lokomotief uit Rijswijk bleek bereid de opengevallen plaats in te nemen. De Limburgers hadden geen moeite met hun tegenstander. Via een ruststand van 56-34 werd het 100-55.

Het eerste team van Basketbal Academie Limburg pakte zaterdagavond haar eerste overwinning van de oefencampagne. Nadat eerder deze week nipt werd verloren van Belgische tweedeklasser Lommel was dit keer in eigen Sporthal Boshoven de beurt aan Lokomotief Rijswijk. De Weertenaren sloten na 40 minuten basketbal de wedstrijd winnend af. Eindstand: 100-55.

De Nederlandse promotiedivisionist uit Rijswijk begon brutaal aan de wedstrijd. Met een aantal ex-eredivisie spelers in het team maken zij zich op voor een nieuw seizoen in de promotiedivisie. Onder andere Freek Vos en Jan Driessen komen uit voor de rood-witten. Lokomotief kwam tot 2-7 voor. Na 10 minuten basketbal wisten de Limburgers het eerste kwart wel winnend af te sluiten: 28-17.

Het is in Weert de tweede kennismaking met de nieuwe en bekende spelers. Zo spelen er dit jaar twee Amerikanen in het shirt van BAL. Een daarvan, Trevor Jasinsky, wist het eerste kwart met twee scores af te sluiten.

In het tweede kwart werkt BAL verder aan zijn voorsprong. Sander Hollanders gooit er nog twee driepunters in, een aantal jeugdspelers (Kevin Verhallen en Joost Bijl) mogen hun minuten maken en de wedstrijd gaat verder in het beeld van het eerste kwart. Na 20 minuten basketbal staat de stand op 56-34.

Vijftien minuten pauze zijn goed voor beide teams. Voor Lokomotief staat het derde kwart in het teken van laten zien wat ze kunnen. Ze brengen heel kort het verschil in stand terug tot 19 punten. Via 66-47 wordt de stand na het derde kwart 80-52. Sander Hollanders scoort nog twee driepunters en ook Quatarrius Wilson weet zijn punten te maken.

In het vierde kwart was de wedstrijd al gespeeld. BAL opent met 8 punten op rij waar Lokomotief geen scores weet te maken. De mannen uit Rijswijk brengen hun totaal nog op 55 en BAL weet de magische grens van 100 te bereiken met een score van Elay Wirjo.

Topscorer aan de kant van BAL was Sander Hollanders met 17 punten. Waar hij eerder deze week al 6 driepunters wist te maken, waren het er zaterdag 5. Bij Lokomotief was de meest productieve speler Freek Vos; hij maakte 14 punten.