!
17.jpg
16 september 2020

BAL geeft Landstede goed partij

ZWOLLE, 16 september 2020 - Een week geleden kreeg Landstede Hammers nog dik klop van Basketbal Academie Limburg. Nu kon de Zwolse formatie woensdagmiddag wel over al zijn spelers beschikken. Het werd uiteindelijk 92-80 voor Landstede Hammers, maar het verschil werd pas in het tweede deel van het derde kwart gemaakt.

Beide ploegen hielden elkaar in het eerste kwart aardig in toom: 20-20. In het eerste deel van de tweede periode ging Basketbal Academie Limburg los. In korte tijd werd het verschil opgevoerd naar tien punten: 23-33. Toch had Landstede Hammers de gasten bij rust al weer in het vizier: 35-38.

Die marge wist Basketbal Academie Limburg nog vijf minuten vast te houden. Halverwege het kwart nam Landstede Hammers de leiding over. Bij 64-61 werd een 10-0 run ingezet die tot in de eerste minuten van het vierde kwart duurde. Die klap kwamen de Limburgers, die eerder Marijan Obad voor langere tijd kwijt raakten, niet meer te boven. Bij het laatste fluitsignaal gaf het scorebord 92-80 aan.

Noah Dahlman werd topschutter voor de thuisploeg met 20 punten. Aan Limburgse zijde kwamen de meeste scores van Roel van Overbeek en Trevor Jasinsky: allebei goed voor 15 punten.

Boxscore Landstede Hammers-Basketbal Academie Limburg
  1. Boxscore Landstede Hammers - Basketbal Academie Limburg Download pdf