!
20210610 Stijn.jpg
10 juni 2021

BAL legt Hintzbergen voor vier jaar vast

WEERT - Op zijn twintigste verjaardag maakt Basketbal Academie Limburg bekend dat ook Stijn Hintzbergen een contract voor vier jaar heeft getekend. Afgelopen seizoen kwam de 2.11 meter lange Hintzbergen zeven keer in actie in de Dutch Basketball League. In de wedstrijd tegen Donar kwam hij tot 7 punten, 4 rebounds en 1 assist.

Hintzbergen is een atletische big guy die fantastisch kan rennen. Op de training bij het eerste team laat de jonge center regelmatig zijn kwaliteiten zien en door het vertrek van Quatarrius Wilson krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen in de BNXT League.

Drie jaar geleden werd Hintzbergen gescout door onze technische staf en kwam hij vervolgens bij de Limburgse academie spelen. Ook bij NBB is de progressie van Hintzbergen niet onopgemerkt gebleven: hij werd uitgenodigd voor de nationale selectie van de U20. Hintzbergen zal komend seizoen elke wedstrijd kansen krijgen om te spelen op zijn favoriete positie en zal daarnaast zijn opleiding retail en sales afronden.

“De afgelopen jaren heb ik veel geleerd en ik kan ook nog veel bijleren, ik heb het gevoel dat ik dat het beste bij BAL kan doen”, vertelt Hintzbergen. “Hier krijg ik de mogelijkheden en kansen om me te ontwikkelen en ik verwacht een sterke, betere en completere speler te worden die van waarde is voor het team!”