!
20200626 Quattarius Wilson.jpg
26 juni 2020

BAL presenteert Amerikaanse center

WEERT, 26 juni 2020 - Ook komend seizoen is er in Sporthal Boshoven in Weert een Amerikaanse aanwinst te zien. Met ingang van komend seizoen komt Quatarrius Wilson de clubkleuren van de Weertse Basketbal Academie vertegenwoordigen. De 2.03 meter lange Amerikaan, die vandaag 24 kaarsjes uitblaast, is de volgende versterking in het team van coach Radenko Varagic.

Wilson speelde zijn laatste seizoenen in het Amerikaanse college basketbal voor South East Missouri State, in de NCAA Division 1. In zijn laatste seizoen was hij een basisspeler en goed voor gemiddeld 7 punten en een gemiddelde percentage van 47% op de afwerking van al zijn schoten. Het spel van Wilson wordt gekenmerkt door goed te rebounden en stevig te verdedigen. Naast sterk inside afwerken mag Wilson ook niet vrijgelaten worden op de

driepuntslijn. Een welkome versterking in de vrij complete selectie van coach Radenko Varagic.

Coach Radenko Varagic: “Het is de eerste speler die we scouten zonder de hulp van Henk Konings, na zijn overlijden. We hebben een hoop spelers bekeken en werden enthousiast van zijn beelden en de verhalen die coaches over hem vertelden. Quatarrius is atletisch en heeft een geweldige werkhouding. Wij denken dat we met Quatarrius de ideale speler hebben gevonden die past bij onze manier van spelen.

“Ik wil de coaches van BAL bedanken voor hun vertrouwen in mijn eerste stap in Europa”, geeft Wilson te kennen. “Ik wil in Weert zoveel mogelijk wedstrijden winnen en mezelf blijven ontwikkelen tot de speler die ik wil zijn. Hopelijk kan ik de fans in Weert laten zien wat ze graag willen zien!

Wilson zal aansluiten bij de selectie wanneer dit mogelijk is en wanneer de competitie weer van start zal gaan.