!
DSC_0574 small.jpg
1 september 2020

BAL start oefencampagne met verlies

Door Jeroen Welten

WEERT, 1 september 2020 - Basketbal Academie Limburg speelde dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In de eigen thuishaven ging de formatie van coach Radenko Varagic ondanks imponerend schutterswerk van Sander Hollanders onderuit tegen BBC Croonen Lommel dat in België in de een na hoogste divisie speelt. Na een ruststand van 45-49 werd het 78-89 voor de bezoekers. LATER MEER

Door het door corona-perikelen wegvallen van de eerste geplande oefenwedstrijd afgelopen zaterdag, start BAL het seizoen net als vorig jaar tegen BBC Croonen Lommel, een typisch, volledig Belgisch, Top Division 1 team. Bij de Belgische tegenstanders dit keer geen Daan Rosenmuller, die de overstap naar Hasselt heeft gemaakt.

Het gelijk opgaande eerste kwart weet BAL, ondanks corona-sleet, net positief af te sluiten: 20-18. Daarna kantelt de wedstrijd langzaam. De Belgen lijken minder last te hebben van het gebrek aan wedstrijdritme dan hun Weerter opponenten. Sander Hollanders vormt hierop de uitzondering. De 18-jarige schutter staat groots op en gooit deze wedstrijd maar liefst zeven bommetjes raak op negen pogingen. Dat kan een nederlaag echter niet afwentelen. Verdedigend worden er te veel persoonlijke fouten begaan, waardoor Lommel veelal vanaf de vrije worp lijn de voorsprong langzaam maar zeker kan uitbreiden. Bij 78-89 eindigt de wedstrijd.