!
20210410 Van Bree Caruso small.jpg
31 mei 2021

Caruso jaar langer bij Donar

GRONINGEN - Henry Caruso blijft nog een seizoen bij Donar. Na Willem Brandwijk en Thomas Koenis heeft Donar hiermee de derde speler vastgelegd voor het komende seizoen. De 1.93 meter lange shooting guard kwam eind augustus over naar Groningen en verlengt nu dus zijn verblijf met één jaar.

Caruso staat bekend om zijn inzet, werklust en reboundkracht. Daarnaast kan hij door zowel zijn aanvallende als verdedigende kwaliteiten op alle mogelijke manieren tegenstanders tot last zijn.

De 25-jarige Caruso gaat met zijn contractverlenging zijn derde seizoen in dienst van een Dutch Basketball League team in. Naast het afgelopen seizoen bij Donar, speelde hij in het seizoen 2019/2020 al voor Heroes Den Bosch. Voordat Caruso naar Europa kwam speelde hij voor de universiteiten van Santa Clara en Princeton, waarbij hij in zijn laatste seizoen gekozen werd tot het All-Ivy League First Team.

Caruso speelde het afgelopen seizoen 29 wedstrijden (25 basisplaatsen), waarin hij gemiddeldes had van 8 punten, 5.6 rebounds en 1.5 assists per wedstrijd in gemiddeld 22 minuten speeltijd.

Voor coach Matthew Otten was het behouden van Caruso een “no-brainer”. “Ik kijk er naar uit om met Henry te werken. Henry is een getalenteerde speler, die aan beide kanten van het veld zorgt voor energie en efficiëntie. Hij was een van de lichtpunten van het team van afgelopen seizoen en heeft een goed karakter. Tijdens een lang telefoongesprek hebben we ideeën en ambities uitgewisseld, waarna het duidelijk was dat we met elkaar verder wilden.”