!
hudson.jpg
11 juli 2021

Chris Hudson completeert BAL

WEERT - Met het contracteren van de 1.96m lange Amerikaanse forward Chris Hudson is het team van Basketbal Academie Limburg klaar om het nieuwe seizoen in de BNXT league in te gaan.

Chris Hudson is naast een echte scorer ook een begenadigd verdediger. Hij genoot zijn opleiding aan het Bentley College in Massachusetts, waar hij furore maakte met gemiddelden van 19,0 punten, 7,4 rebounds, 2,8 assists, 1,5 steals en 1,5 blocks per wedstrijd. Zijn verdedigende kwaliteiten werden bekroond met de titel Defensive Player of the Year van zijn conference en daarnaast werd hij ook opgenomen in het All-Conference Team. Zijn eerste seizoen in Luxemburg is door Corona helaas maar tot vijf wedstrijden beperkt gebleven en Hudson is dan ook blij met de hernieuwde kennismaking met Europa.

Hudson is een sterke linkshandige atleet die zowel de basket kan aanvallen als van buiten kan scoren en met zijn dreiging andere spelers meer ruimte geeft.

De volledige selectie van BAL voor het komend seizoen bestaat uit: Sander Hollanders, Neil Masnic, Jef de Vries, Roel van Overbeek, Max van den Heuvel, Odin Verhoeven, Wietze Nossek, Joost Bijl, Oshean Brathwaite, Stijn Hintzbergen, Marijan Obad, Armin Strojil, Andrew Eudy en Chris Hudson. De coach is Radenko Varagic, wederom geassisteerd door Koen van Gerwen.