!
headerplaatje DBL nieuwe site.jpg
10 oktober 2020

Coronaregels DBL voor verplaatsen wedstrijden

ALMERE, 10 oktober 2020 - Met ingang van het nieuwe seizoen zijn de clubs van de Dutch Basketball League op de ledenvergadering van 30 september jl. unaniem nieuwe regels overeengekomen voor o.a. het verplaatsen van een wedstrijd in geval corona. Deze regels luiden als volgt:

  1. Als er in de selectie van 12 spelers van een club sprake is van tenminste twee positief op corona geteste spelers, mag het bewuste team de wedstrijd verplaatsen. Deze wordt dan later opnieuw vastgesteld voor het einde van het eerste gedeelte van de competitie.
  2. Er moet bewijs geleverd worden van de positieve tests.
  3. Een speler die in afwachting is van de uitslag van een test telt niet mee (deze speler mag niet meespelen)
  4. Een speler die in quarantaine zit vanwege iemand anders (bij voorbeeld een huisgenoot) telt niet mee (deze speler mag niet meespelen)

Dus in geval van situatie 1 en 2 is een club dus gerechtigd om een wedstrijd te verplaatsen. In alle andere gevallen dient de club de geplande wedstrijd te spelen.

Basketbal Academie Limburg – Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden heeft om voor hun moverende redenen de uitwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg afgezegd. De door Aris aangevoerde redenen voldoen niet aan de gemaakte regels. Op grond hiervan is BAL aangewezen als winnaar met 20-0 vanwege het niet opkomen door Aris.

Verplichte triage

Naast het handhaven van de algemeen geldende RIVM richtlijnen zijn clubs in de DBL verplicht om dagelijks triage toe te passen bij hun selectiespelers en het personeel en de vrijwilligers die direct betrokken zijn bij het team. Zo’n triage houdt in dat voorafgaand aan een training of wedstrijd een gezondheidscheck voor spelers en coaches wordt uitgevoerd. Als één van de vragen met ja wordt beantwoord, dan moet die persoon thuis blijven.