!
Headerbeeld-Feel-the-Beat-01b.jpg
5 februari 2020

De onmogelijke taak van Feyenoord

Door Martin Hoekstra

OEGSTGEEST, 5 februari 2020 – Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball neemt het donderdagavond in eigen huis op tegen Donar. Het is het tweede duel uit de kwartfinale van de Basketball Cup tussen beide clubs. De Rotterdammers staan voor de schier onmogelijke taak om met 35 punten verschil te winnen van Donar. Het duel begint om 20.30 uur.

Het is op zich een bijzonder kwartfinale. Het eerste duel werd na één kwart gestaakt omdat technische problemen verder spelen verhinderden. Een week later vond alsnog de wedstrijd in Groningen plaats. Er moest bij 0-0 begonnen worden.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball kende een goede start en gingen na het eerste kwart met 18-22 aan de leiding. Daarna zakte het spel van de Rotterdammers naar een lager niveau. Bij rust ging Donar met 44-33 aan de leiding. Na drie kwarten was de marge nog enigszins te overzien (68-51), maar in het laatste kwart zakte het Rotterdamse team als een kaartenhuis in elkaar. Donar profiteerde ogenblikkelijk en pakte dit kwart met 24-7. Daardoor werd het uiteindelijk 92-58 en lijkt de tweede kwestie slechts een formaliteit.

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord kan een succesje wel gebruiken. De Rotterdammers hebben zes wedstrijden afgewerkt in 2020 en slechts één keer werd er gewonnen. Afgelopen weekend was Basketbal Academie Limburg al voor de tweede keer de meerdere van de formatie van Toon van Helfteren. Een goed resultaat zou een mooie springplank zijn voor de resterende competitiewedstrijden, waarin de Rotterdammers met Zorg en Zekerheid Leiden strijden om de vierde plaats en thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs.

Zorg en Zekerheid Leiden maakte afgelopen weekend een einde aan de zeven competitiewedstrijden tellende zegereeks van Donar. Coach Erik Braal was niet tevreden over het getoonde spel van zijn manschappen in de Leidse Vijf Meihal. Wel ziet hij dat zijn ploeg steeds beter is gaan spelen, met af en toe een dipje. Het ziet er naar uit dat Donar doorgaat naar de halve finale, waarin Landstede Hammers de tegenstander is.

Mark Vrolijk verzorgt het commentaar bij de livestream. Voor de livestats moet je hier zijn.