!
20210331 Boyd versus Boy.jpg
31 maart 2021

Den Helder kan niet opnieuw stunten

Door Wop van Eis

DEN HELDER - Heroes Den Bosch stoomt verder door in de Dutch Basketball League. De Bosschenaren openden het duel in Den Helder prima, maar zagen de Suns bij 63-63 toch weer langszij komen. Waar Heroes bij tegenslag nog wel eens de weg kwijt raakte, was dat dit keer niet het geval. Via 69-78 na drie kwarten werd de wedstrijd afgesloten bij 87-105.

De eerste punten van de wedstrijd kwam op naam van Alan Herndon. Namens Heroes Den Bosch mocht hij met een klein dunkje de score openen. Namens Den Helder is het Tom Koopman die de 2-2 noteert. Koopman en JaCori Payne mochten zich aan het einde van de wedstrijd topscorer noemen. Het gaat redelijk gelijk op. Echter na een driepunter van Stan van den Elzen bij 20-21, slaat Heroes Den Bosch een gaatje aan het einde van het eerste kwart: 20-27.

De bezoekers schoten de eerste twintig minuten met scherp getuige het hoge schotpercentage van 63,9%. Via 29-35 (Dunk Dyon Halman), een steal en een dunk van de uitstekend spelende Bolden Brace (42-45) breekt de rust aan bij 44-51.

De Helderse basketballers komen als een stoomtrein uit de kleedkamer en denderen naar 50-51 als Van den Elzen tweemaal raakt vanachter de vrije worp lijn. De Bossche Amerikaan DeMario Mayfield dunkt wat frustratie van hem af, echter Brace gooit er aan de andere kant nog maar een van zijn vier driepunters in: 53-55. Het tempo in de wedstrijd ligt beduidend hoger dan de eerste helft en dat is in het voordeel van de Den Helder Suns. Als Ben Kovacs twee vrije worpen raakt schiet, hebben de Suns voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong te pakken: 60-59.

De Suns weten tot 67-66 het voordeel te behouden. Heroes Captain Stefan Wessels neemt met een score vanuit de bucket de leiding weer over en vanaf dat moment is er nog ruim twee minuten te spelen in het derde kwart. Voor de Suns resteren er dan nog twee punten (Alley-oop Kovacs) in de wegtikkende minuten. Met drie driepunters neemt Den Bosch afstand: 69-78.

Met een scores van Koopman en Van den Elzen proberen de Suns zich terug te knokken in de wedstrijd. Echter, de bezoekers zetten zichtbaar een tandje bij en weten het verschil op te rekken naar 18 punten: 73-91. Boyd van der Vuurst de Vries geeft tegengas met een driepunter. Er staan dan nog ruim vier minuten op het bord op de schade te repareren. Iets van Den Helder niet meer lukt. Anders dan de eindstand doet vermoeden heeft Den Bosch flink zijn best moeten doen voor deze overwinning. Koopman mag namens de Suns de eindstand noteren (87-105), echter het grootse verlies voor Den Helder zit langs de kant; een persoonlijke fout van Van der Vuurst de Vries op Wessels resulteerde in een ‘schouder uit de kom’ voor de Helderse guard, waarmee het meespelen aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Zwolle uiterst onzeker is.