!BASKETBALLNEDERLANDBASKETBALLNEDERLAND
20210920 Tunstall.jpg
20 september 2021

Dennis Tunstall vervangt Andrew Eudy

WEERT - Nadat de sympathieke Amerikaanse speler Andrew Eudy zich tijdens de oefenwedstrijd in Kerkrade ernstig aan zijn knie blesseerde, zijn het bestuur en de technische staf van de Basketbal Academie Limburg voortvarend op zoek gegaan naar een passende vervanger. Deze denkt men gevonden te hebben in de 2.03 meter lange en 24-jarige forward Dennis Tunstall.

Tunstall is qua persoon een rustige, maar op het veld spectaculaire forward met een goed middenafstand schot. Hij genoot zijn opleiding aan de in Weert welbekende Towson University, een Amerikaanse universiteit gelegen in Maryland en uitkomend in de CAA conference (NCAA D1). Dit is de universiteit waar ook vroegere topspeler Ralph Biggs gespeeld heeft en voormalige BSW-coach Jim Meil coach was.

Zowel in 2019 als in 2020 werd Tunstall opgenomen in het All-Defensive Team van zijn conference. Afgelopen seizoen had Tunstall een zeer verdienstelijk profdebuut in Luxemburg bij Amicale Steinsel, waar hij goed was voor maar liefst 20.3 punten, 16.1 rebounds en 2.1 blocks per wedstrijd. Tunstall zal zich zo snel mogelijk bij de selectie van BAL voegen.

Hier maak je kennis met Dennis Tunstall.