!
20200908 Robin Simonis def.jpg
8 september 2020

Dolphin Robin Simonis sluit aan bij DBL-team

BEMMEL, 8 september 2020 - Robin Simonis maakt aankomend seizoen deel uit van het DBL-team van Basketball Community Gelderland. Daarnaast blijft hij spelen voor het promotiedivisie team uit Bemmel, de Dreamfields Dolphins.

De 23-jarige powerforward uit Arnhem heeft, naast Arnhem Eagles, zijn jeugdopleiding doorgebracht bij het talentenprogramma van TBG Dragons uit Nijmegen. Afgelopen twee jaar speelde Simonis voor de Dreamfields Dolphins. Daar is hij uitgegroeid tot captain en een van de steunpilaren van het team. Ook aankomend seizoen zal hij deel uitmaken van de selectie.

Simonis: “Dat ik de kans krijg om op het hoogste niveau te trainen en te spelen, voelt voor mij als een beloning voor het harde werk van de laatste jaren. Ik heb zin om dit seizoen veel energie te geven en te laten zien wat ik kan.”

Matthew Otten: “Robin is een speler die je in je team wilt hebben. Iemand die hard werkt en zijn teamgenoten altijd op de eerste plaats zet. We zijn verheugd dat hij aansluit bij het DBL-team en daarnaast blijft spelen bij de Dreamfields Dolphins. Het promotiedivisieteam in Bemmel en het DBL-team zullen nauw samenwerken, waarbij talentvolle jongens de kans krijgen om door te groeien naar eredivisieniveau.”